Småland i våra hjärtan

Kategori: Vaggeryds kommun (Sida 1 av 4)

Lärkstigen 8 – 6 – Vaggeryds kommun

Utgångspris: 1 995 000 kr

Beskrivning av Villa Lärkstigen 8

 • Antal rum: 6
 • Storlek: 112 m²
 • Byggår: 1977

Ägarna byggde huset på Lärkstigen 8 mellan 1976 och 1977 och här har familjen med tre barn bott sedan dess.
Under årens lopp har huset renoverats och hållits efter. Köket totalrenoverades 2018 och har gott om förvaringsutrymmen och på baksidan finns ett härligt uterum för svala sommarkvällar. Det krävs inte många kliv förrän man är ute i skogen som ligger precis intill.

Säljarens egna ord:
Var sak har sin tid, sägs det.
Nu är det dags att lämna över mitt hus till någon annan.
Det jag kommer att sakna med Hok är sjöarna Fängen och Sandsjön som har varit mina oaser. Fina bad med fina vandringsleder.
Hooks Herrgård med sitt fina spa. Skogar fulla med blåbär och lingon. Jag kommer även sakna Gårdsbutiken på Österskog där man kan köpa pinfärska ägg!

Välkomna med ert intresse!

//Hälsningar Marie Sjödin

Karta för Lärkstigen 8

https://www.hemnet.se/bostad/villa-6rum-vaggeryds-kommun-larkstigen-8-21332756

Avstånd till vatten: 450

 • Vaggeryds kommun
 • Jönköpings län
 • Postkod: 56793

Östra Vasagatan 9 – 5 – Vaggeryds kommun

Utgångspris: 3 195 000 kr

Beskrivning av Villa Östra Vasagatan 9

 • Antal rum: 5
 • Storlek: 139 m²
 • Byggår: 1921

På Östra Vasagatan 9 i Skillingaryd ges nu tillfälle att förvärva en trevlig 20-talsvilla med centralt läge. Här finns fina detaljer bevarade så som kakelugnar och fina trägolv. Här lever man familjeliv smidigt och bekymmersfritt med allt man behöver inom räckhåll. Förskolor, skolor, service och fina grönområden finns alla inom bekvämt avstånd.

Välkomna in! På entréplan är fokus på familjens sociala samvaro, med gott om utrymme för både mysiga stunder och umgänge med vänner. Ytorna är generösa och väldisponerade och på entréplan finns fina sällskapsytor som flödar av ljus. Här finns ett rymligt vardagsrum med både kamin och kakelugn för att skapa en varm och inbjudande atmosfär. Vidare finns kök som erbjuder goda arbetsytor och förvaringsmöjligheter. Flera fönster släpper in ljus och ger fin uppsikt över det stora inglasade uterummet med förmiddagssol. Här skapas en trevlig rymd med öppet upp i nock, yta ges för möblering med både stort bord och loungemöbler. Från denna plats nås även utgång till soldäck och gräsmatta. På entréplan finns även en hall med bra förvaringsmöjligheter och ett rymligt badrum. Smidigt uppvärmningssystem via fjärrvärme och vattenburen golvvärme på entréplan.

En trappa upp återfinns ett vardagsrum med fina trägolv och en kakelugn som smyckar rummet. Därtill finns två sovrum, wc, kontor och en walk in closet med flera garderober som sväljer det mesta i klädväg. Här finns möjlighet att dela av vardagsrummet till förmån för ett extra sovrum om så önskas.

Huset står placerat på en plan och lättskött hörntomt med fina rosenbuskar, liljor och prydliga stenläggningar. På uppfarten finns parkeringsutrymme med plats för flera bilar. Här finns även länga med garage, tvättstuga, vedbod och redskapsbod, därtill finns ett loft med gott om plats för förvaring.

Läget på Östra Vasagatan ger närhet till lokala bekvämligheter, skolor och kommunikationer. Här erbjuds bland annat mataffärer, klädbutik, blomsteraffär, bageri, apotek och Systembolag.

Varmt välkomna att boka Er visningstid!

Karta för Östra Vasagatan 9

https://www.hemnet.se/bostad/villa-5rum-skillingaryd-vaggeryds-kommun-ostra-vasagatan-9-21294742

Avstånd till vatten: 1200

 • Vaggeryds kommun
 • Jönköpings län
 • Postkod: 56832

Bondstorp Sörängsliden 42 – 7 – Vaggeryds kommun

Utgångspris: 4 695 000 kr

Beskrivning av Villa Bondstorp Sörängsliden 42

 • Antal rum: 7
 • Storlek: 170 m²
 • Byggår: 2020

Välkomna till Sörängsliden 42 i Bondstorp och detta rejäla lösvirkeshus från 2018-2019 med optimalt tomtläge.

Stor västervänd trädgårdstomt om 1.154 kvm med plana gräsytor perfekta för lek, spel och rekreation. Fastigheten erbjuder både större altan längs husets framsida och takterrass om 60 kvm med obruten sjöutsikt i rakt kvällssolsläge.

Invändigt består huset av hela sju rum och kök fördelat på 170+79 välplanerade kvm. Här finner man ett lyxigt kök med större köksö samt matplats, två rymliga vardagsrum, två helkaklade badrum, fyra sovrum i bra storlek, tvättstuga med groventré samt arbetsrum/bibliotek. Från flera av rummen har man fantastisk sjöutsikt i rakt västerläge.

Tack vare den gedigna stommen i huset får man mycket låga driftskostnader som i sin tur bidrar till god boendeekonomi. Inbyggt garage med plats för en bil samt flertalet biluppställningsplatser i anslutning utanför. I närmiljön finns förskola, lågstadieskola, badplats med sandstrand, båtplats samt vackra naturstråk.

Observera att fastigheten är befriad från kommunal fastighetsavgift t.o.m. 2035.

Välkommen hem!

Karta för Bondstorp Sörängsliden 42

https://www.hemnet.se/bostad/villa-7rum-bondstorp-vaggeryds-kommun-bondstorp-sorangsliden-42-21318293

Avstånd till vatten: 100

 • Vaggeryds kommun
 • Jönköpings län
 • Postkod: 56291

Myrmalmsgatan 5 – – Vaggeryds kommun

Utgångspris: 2 795 000 kr

Beskrivning av Villa Myrmalmsgatan 5

 • Antal rum:
 • Storlek: 126 m²
 • Byggår: 1983

Välkommen till Myrmalmsgatan 5 – en charmig enplansvilla som finns på det eftertraktade Södra Park-området i Vaggeryd. Här finner du ett välkomnande hem med 126 kvadratmeter boyta, perfekt för par eller familjer som vill ha gott om plats att röra sig på. Den fristående villan har tre sovrum, två badrum och är belägen på en bekväm och önskvärd plats.

Den mysiga trädgården är omgärdad av en insynsskyddad häck som skapar en privat och lugn avkopplande miljö. Här finns gott om plats att njuta av den svenska solen på en stor altan eller plantera egna grödor på den generösa tomten.

Läget på Södra Park är en del av hemmets charm. Med snabb tillgång till förskolor skolor, butiker och allmänna transportmedel, är detta ett familjevänligt område som ger bekvämlighet och en trygg atmosfär. Här bor du i ett område som ger dig en enkel och bekväm livsstil. Huset ligger på en återvändsgata så trafiken blir minimal.
Smidigt att köra ut till E4:an
Närhet till Jönköping och Värnamo med endast 25 minuter i bil. Flera alternativ med Krösatåget och 500 bussen, den körs mellan Värnamo och Jönköping var 30:e minut.
Huset är besiktigat och energideklarerat.

Varmt välkomna till ev. ert nästa boende.

Karta för Myrmalmsgatan 5

https://www.hemnet.se/bostad/villa-126m2-vaggeryds-kommun-myrmalmsgatan-5-21329612

Avstånd till vatten: 300

 • Vaggeryds kommun
 • Jönköpings län
 • Postkod:

Bondstorp Ekhamra 1B – 8 – Vaggeryds kommun

Utgångspris: 2 800 000 kr

Beskrivning av Villa Bondstorp Ekhamra 1B

 • Antal rum: 8
 • Storlek: 240 m²
 • Byggår: 1952

Välkomna till Bondstorp Ekhamra!

En vacker friliggande tvåfamiljvilla om 1 1/2-plan och källare. Huset var tidigare byggt som lärarbostad därav är den idag uppdelad i två lägenheter. Den ena är snäppet större än den andra och har även inglasat uterum. Båda bostäderna har äldre vacker stil med öppen spis med insats och parkettgolv i vissa delar som sedan möts av en uppdatering för en bekvämlig vardag.
Man har egen privat entré till vardera lägenhet med en rymlig hall som sedan leder dig in på mellersta planet som erbjuder vardagsrum, toalett och kök. Vidare till övre plan finner man ytterligare sovrum och badrum och här finns också tillgång till vinden.

Dagens hyresintäkt: 234 540 kr /år samt Drift: 92 447 kr/ år

Låt fantasin flöda! Här kan du bo som en stor familj alternativt bo i den ena bostaden och hyra ut den andra eller varför inte investera och hyra ut båda delarna.

Området är lugnt och vackert med förmånen att längre bort ha tillgång till en fin badplats med sandstrand, brygga och wc-byggnad samt båthamn med bastu och en
fin kommunal badplats.

Här kan Ni precis utanför ”stan” besanna villadrömmen i högattraktiv, växande och barnvänliga kommunen Vaggeryd. Här bor paret eller barnfamiljen bland goda grannar med lite på-landet-känsla i naturskön miljö! Förutom Rasjön finns idylliska skog- och promenadstråk. Här finns alla möjligheter att insupa naturens friskhet. I Bondstorp finns förskola och lågstadium i fräscha lokaler. I och med områdets geografiska läge en bit från E4:an mellan Jönköping och Värnamo, är det inte mer än ca halvtimmen bilväg i vardera riktning.

Karta för Bondstorp Ekhamra 1B

https://www.hemnet.se/bostad/villa-8rum-bondstorp-vaggeryds-kommun-bondstorp-ekhamra-1b-21277541

Avstånd till vatten: 450

 • Vaggeryds kommun
 • Jönköpings län
 • Postkod: 56291

Norra Ågatan 33 – 5 – Vaggeryds kommun

Utgångspris: 2 195 000 kr

Beskrivning av Villa Norra Ågatan 33

 • Antal rum: 5
 • Storlek: 149 m²
 • Byggår: 1911

Välkommen till denna charmiga trävilla med sekelskifteskaraktär och en generös takhöjd som ger en luftig och ljus atmosfär. Beläget centralt, med Lagan precis nedanför, erbjuder denna naturnära pärla en perfekt kombination av tätortens utbud och avkoppling på lugna gatan.

Här möts du av ett helt nybyggt kök med en stilfull köksö som skapar en öppen planlösning mot matrum. Fönster i tre väderstreck mellan dessa utrymmen skapar en ljus och behaglig boendemiljö och bjuder in till social samvaro. Med fina sällskapsutrymmen har du gott om plats att umgås med familj och vänner. Och med bara en kort promenad från centrums utbud finns allt du behöver inom räckhåll. Det helkaklade duschrummet är också nybyggt och håller hög standard med fina detaljer. Dessutom har huset fått bergvärme installerat och nytt avlopp för att säkerställa modern komfort och trivsam boendekalkyl med ett energismart uppvärmningssystem.

Denna villa erbjuder även stor potential för fortsatt förädling och förfining, vilket ger dig möjligheten att sätta din personliga prägel på hemmet. Dessutom finns det ett tillhörande uthus med gott om förvaringsmöjligheter. Utvändigt erbjuds en stor plan tomt med fristående förråd och uppställningsplats för bil framför.

Beläget på en liten kulle får huset sol hela dagen, vilket gör det till ett perfekt boende för solälskare. Med sina vackra tapeter, stuckaturer och äldre detaljer är detta hus en av de få som är bevarade efter Vaggeryds modernisering på 60-talet då många av de äldre husen revs. Norra Ågatan 33 har lyckats behålla både karaktär och själ en del större moderniseringar till trots.

Nära till kommunikationer och i familjevänliga Vaggeryds kommun är detta hemmet för dig som söker det bästa av två världar – naturnära lugn samtidigt som du har närhet till bekvämligheter och samhällsliv.

På området kring Norra Ågatan 33 kombineras både närhet till centrum och vackra promenadstråk längs med Lagan eller Hjortsjön. Det är inte svårt att förstå att många fastnar för denna kombination som Vaggeryd kan erbjuda. Med bekvämt promenadavstånd till en av kommunens nybyggda förskolor, närhet till grundskola, kommunikationer, familjecentral, sim- och sporthall och centrums utbud finns allt i närheten i vardagen i en småstad.

I närområdet väntar motionsspår och promenadstigar längs med Lagans idylliska stråk. Allt fler upptäcker fördelarna och söker sig hit för att hitta sitt drömhem i vår barnvänliga kommun. Småstaden ”där idéer blir verklighet” var tidigare en av de småländska centralorterna för möbelindustrin, där fortfarande Swedese stoltserar i Vår Lilla Stad. Närheten till skolor och naturen gör Vaggeryd till ett omtyckt samhälle som inte lämnar någon besviken. Vaggeryd som ort och kommun ökar allt mer i popularitet. De goda kommunikationsmöjligheterna till Jönköping och Värnamo samt ett levande samhälle utan att för den delen göra avkall på det naturnära läget kan vara en bidragande orsak. Här erbjuds dessutom flera förskolor och skolor upp till gymnasieålder och idrottsaktiviteter. Förutom ett levande samhälle med butiker och affärer, utmärks också Vaggeryd av Hjortsjön med dess bad, camping men framförallt natursköna villaområden som angränsar mot naturområden. I kommunen och av olika aktörer drivs ett stort fokus på hälsa och motion. Här erbjuds ett rikt föreningsliv för både ung som gammal. Allt ifrån friluftsliv, idrott, spa, rekreation och golf utgör bara några av axplocken. Trevliga utflyktsmål såsom Hooks Herr

Karta för Norra Ågatan 33

https://www.hemnet.se/bostad/villa-5rum-vaggeryd-centrum-vaggeryds-kommun-norra-agatan-33-21324576

Avstånd till vatten: 250

 • Vaggeryds kommun
 • Jönköpings län
 • Postkod: 56731

Herrgårdsvägen 1 – 8 – Vaggeryds kommun

Utgångspris: 7 500 000 kr

Beskrivning av Villa Herrgårdsvägen 1

 • Antal rum: 8
 • Storlek: 275 m²
 • Byggår: 1909

Välkommen till extraordinära Herrgårdsvägen 1 i Vaggeryd!

En exklusiv fastighet med en unik karaktär och en fascinerande historia.

Denna magnifika fastighet är idylliskt belägen intill Lagan, där vattnet blir din närmaste granne och den förtrollande utsikten och dess omgivning få er förtrollade!

Här erbjuds en sällsynt möjlighet att äga en fastighet på en gedigen tomt på över 8 200 kvm, med enastående bekvämlighet och tidlös elegans. Det imponerande boningshuset välkomnar dig med sin tidlösa skönhet, stora öppna ytor och väl genomtänkt design. En fusion av modern komfort och klassiska drag präglas i detta hem. Högkvalitativt boende och detaljer som bär på historiens vingslag smälter samman med samtida bekvämligheter.

De generösa fönsterpartierna och dess ljusinsläpp skapar en harmonisk atmosfär och ger en direkt kontakt med den omgivande naturen. Vid boningshuset sträcker sig ett sidohus, som inte bara erbjuder praktisk förvaring och ett garage för en bil utan även innehåller fantastiska tillägg. Ett förtjusande orangeri/växthus, perfekt för att njuta av solens strålar året om och odla dina favoritväxter. Dessutom finner du ett gästhus där uthyrningsmöjligheterna är goda och där dina besökare kan uppleva samma underbara atmosfär och komfort som i huvudboningen.

Denna fastighet bär på en fascinerande historia – en gång i tiden tillhörde den det anrika pappersbruket i Vaggeryd, vilket ger platsen en extra dimension av karaktär och intresse. Här kan du känna historiens närvaro samtidigt som du skapar din egen berättelse.
Omgivningen kring Herrgårdsvägen 1 erbjuder en lugn och fridfull tillvaro. Med Lagan som en ständig följeslagare har du möjlighet att njuta av båtliv, fiske och natursköna promenader längs stranden. Även en egen ”strandpromenad” har skapats av nuvarnade ägare för att ge en extra touch och känsla. Detta kommer definitivt vara en plats där ni kommer kunna slappna av och ladda batterierna i en harmonisk och inspirerande miljö.

Sammanfattningsvis är Herrgårdsvägen 1 en unik möjlighet att äga en bruksvilla med en enastående historia och en oslagbar plats intill Lagan. Ett sagolikt hem där du kan skapa minnen och njuta av livet i en unik och idyllisk omgivning.

En känsla av denna fastighet är svårt att beskriva med ord. Detta måste helt enkelt upplevas på plats!

Denna fastighet visas endast genom bokade visningar!

Vänlingen /
Andreas Johansson
0734 – 13 11 08
[email protected]

Karta för Herrgårdsvägen 1

https://www.hemnet.se/bostad/villa-275m2-vaggeryd-vaggeryds-kommun-herrgardsvagen-1-20444662

Avstånd till vatten: 50

 • Vaggeryds kommun
 • Jönköpings län
 • Postkod: 56731

Mellängsgatan 16 – 4 – Vaggeryds kommun

Utgångspris: 2 495 000 kr

Beskrivning av Villa Mellängsgatan 16

 • Antal rum: 4
 • Storlek: 104 m²
 • Byggår: 1973

På en lugn sidogata är nu detta optimala boende för familjen tillgängligt som önskar ett inflyttningsklart boende om 104 + 115 luftiga kvadratmeter där de stora renoveringarna redan är klara. Yttertak, garagetak, fönster, kök och uppvärmning via jordvärme är samtliga uppdaterade på senare år och senaste tillskottet är solceller som sedan 2021 producerat mer än hälften av husets totala förbrukning per år. Därav blir boendekalkylen mycket trivsam utöver ett energieffektivt hem. Här finns generösa sällskapsytor både på entréplan och i källarplan. Här finns även en braskamin att njuta av vintertid och totalrenoverade duschutrymmen på senare år på vardera plan, varav en med bastu i anslutning.

Interiören erbjuder i övrigt en väl genomtänkt planlösning med kök, matplats och vardagsrum i öppen planlösning med stora fönsterpartier som ger en ljus och behaglig boendemiljö. Den öppna ytan gör det enkelt att få plats och umgås med både familj och vänner. Precis utanför kök finns en utgång till en solig härlig altan med ett stort uterum precis i anslutning. Hela huset har uppdaterats löpande genom åren med moderna ytskikt och enhetliga materialval.

Plan och lättskött trädgård med med flera trevliga uteplatser som inbjuder till umgänge och skapar möjligheter att följa solens strålar runt huset från morgon till kväll. Här bor man bekvämt i en privat oas och Hjortsjöns bad och vackra omgivningar ett stenkast bort. Bland goda grannar och med naturen ständigt närvarande kan man finna sig tillrätta i huslivet och med skolor och kommunikationer i närområdet.

Mellängsgatan är en lugn sidogata endast en kort promenad från Hjortsjöns vackra natur. Från villan krävs endast enkla sandaler och en badrock för att ta sig till närmsta dopp i Hjortsjön. Omgivningen har en familjär stämning och inom gångavstånd nås bl.a. Götafors förskola och skola samt Slättens förskola. Centrum nås på cykelavstånd från området och för den som önskar smidigt pendlingsavstånd erbjuds här närhet till busshållplats samt möjlighet att smidigt ta sig av och på E4:an vid Vaggeryds södra infart. Vaggeryd är ett samhälle som präglas av starkt föreningsliv och ett levande samhälle utan att för den delen göra avkall på det naturnära läget. Här erbjuds dessutom flera förskolor och skolor upp till gymnasieålder och idrottsaktiviteter. Oavsett vad som lockar varje enskild person finns något för alla.

Varmt välkommen med Er anmälan till visning!

Karta för Mellängsgatan 16

https://www.hemnet.se/bostad/villa-4rum-vaggeryd-gotafors-vaggeryds-kommun-mellangsgatan-16-21324246

Avstånd till vatten: 150

 • Vaggeryds kommun
 • Jönköpings län
 • Postkod: 56733

Östra Allégatan 39 – 4 – Vaggeryds kommun

Utgångspris: 1 595 000 kr

Beskrivning av Villa Östra Allégatan 39

 • Antal rum: 4
 • Storlek: 102 m²
 • Byggår: 1960

Välkommen till Östra Allégatan 39, här erbjuds ett välplanerat boende på hörntomt i familjevänligt område! Denna välskötta villa har allt du behöver för att skapa ett bekvämt och trivsamt hem för hela familjen.

På entréplan möts du av en tilltalande planlösning med fina ytor. Det rymliga köket med matplats bjuder in till gemensamma måltider och får fint dagsljus från fönster i två väderstreck. Matsalen är perfekt för avkopplande middagar och sociala tillställningar, härifrån finns utgång till det inglasade uterummet. I öppen planlösning nås vardagsrummet där du kan njuta av det fina ljusinsläppet som skapar en härlig atmosfär. Dessutom höjer den öppna spisen med insats både mysfaktorn och bidrar med extra värme under kalla årstider. På entréplanet finns också en helkaklad toalett samt två sovrum med gott om förvaringsmöjligheter.

En trappa ner finns hela källaren till förfogande. Här finns ett hobbyrum där du kan utforska dina intressen, en praktisk tvättstuga för att göra vardagen smidigare, ett pannrum och gott om förvaringsutrymmen för att hålla ordning och reda i hemmet. Här finns även garage.

Huset har en oinredd vind där möjlighet ges att skapa extra sovrum eller andra användningsområden efter dina behov och önskemål.

Med en mängd lokala faciliteter inom räckhåll blir vardagen enkel och bekväm för hela familjen. Här finns allt från mataffärer till klädbutik, blomsterhandlare till bageri, samt apotek och Systembolag. Dessutom erbjuds ett aktivt föreningsliv med flera gym att välja på, sporthallar, ishall och simhall. Här har man hela tätortens utbud på enkelt gångavstånd och här erbjuds bra barnomsorg med närhet till både förskola och skola. Goda kommunikationer med buss och tåg med knappa halvtimmen till vardera Jönköping och Värnamo. Här bor man med ett strategiskt läge med smidig påfart till E4:an för vidare färd.

Varmt välkomna på visning!

Karta för Östra Allégatan 39

https://www.hemnet.se/bostad/villa-4rum-skillingaryd-vaggeryds-kommun-ostra-allegatan-39-21323839

Avstånd till vatten: 600

 • Vaggeryds kommun
 • Jönköpings län
 • Postkod: 56832

Södra Grohult 3 – 6 – Vaggeryds kommun

Utgångspris: 1 495 000 kr

Beskrivning av Villa Södra Grohult 3

 • Antal rum: 6
 • Storlek: 134 m²
 • Byggår: 1994

Välkommen till din nya drömboende i Södra Grohult 3, Skillingaryd. Denna charmiga villa erbjuder en fantastisk utsikt över vackra Linnesjön, vilket garanterat kommer att förhöja din livskvalitet. Med sex välplanerade rum utspridda över 134 kvm boarea, finns det gott om utrymme för hela familjen och eventuella gäster. Huset har en stor potential men det behöver en renovering. Jordvärme finns men pannan måste bytas ut.

Öppna planlösningar och stora fönster ger härligt ljusinsläpp och gör att du kan njuta av den vackra utsikten från hela huset. Här finns också möjlighet att njuta av sommarkvällar.

Detta boende är perfekt för dig som vill uppleva en bekväm och önskvärd livsstil på landet. Upptäck området med promenader eller cykelturer längs sjön, eller varför inte prova på fiske eller båtturer på Linnesjön.
Närhet till förskola och skola i Tofthagaskolan då det är klasser upp till 6:an

Åk gärna förbi och titta på läget och huset.
Varmt välkomna på visningen.

Karta för Södra Grohult 3

https://www.hemnet.se/bostad/villa-6rum-vaggeryds-kommun-sodra-grohult-3-21322522

Avstånd till vatten: 600

 • Vaggeryds kommun
 • Jönköpings län
 • Postkod:
« Äldre inlägg