Utgångspris: 3.995.000 kr

Beskrivning av Lägenhet Tullslätten 11A

  • Antal rum: 3
  • Storlek: 119 m²
  • Byggår:

I bostadsrättsföreningen Tullslätten saluför vi nu pärlan högst upp i huset, den charmiga ”Vindsvåningen”!

Ett par trappor upp i huset , bland takåsar och trädkronor, ligger denna läckra vindsvåning. Lägenheten sträcker sig genom hela huset med fönster mot Tullslätten och fönster och balkong mot innergården. Den är ljus, luftig och dessutom helt genomgången, mer eller mindre i nyskick! Här finns med andra ord möjlighet att bosätta sig i en centralt belägen bostad om 119 + 15 kvm fördelat på 3 rum och kök. Representativt och iögonfallande för den eller de som är ute efter något alldeles unikt och speciellt! Välplanerat och välutrustat rakt igenom, både kök och badrum håller hög klass, stora sociala delar med olika möbleringsalternativ och två väl tilltagna sovrum. Det större med 15 kvm biarea i direkt anslutning. Detta rum lämpar sig väl som klädkammare, barnkammare, kontor eller kanske biorum!

Det vackra och mycket stilrena vitputsade hus som sträcker sig längs södra vägen hela vägen fram till korsningen vid Tullbron är ett hus som vi Kalmariter väl känner till. Det har promenerats, cyklats, åkts bil och buss förbi sedan sekelskiftet 1900. Jag är säker på att utsikten från det där tornet på hörnet och de läckra små takkuporna har diskuterats flitigt av många förbipasserande genom åren. Butiken i bottenplan har dessutom varit välbesökt i generationer och möjligheten att pumpa cykeln på väg till, eller från stan har räddat många trötta fötter genom åren. På innergården finner vi ett pittoreskt och mycket charmigt gårdshus som kanske inte är lika känt som sitt storasyskon längs Södra vägen. Men denna lilla pärla med egen uteplats och skyddat läge är även den iögonfallande vacker och unik. Beckasinen 41 rymmer som ni hör flera fina byggnader med stilsäker arkitektur och tydliga tidstypiska drag. Det hjälper dock inte mot väder och vind och år som går….

Tidens tand satte sina spår även på denna fastighets byggnader varpå fastighetsägaren 2021 startade en omfattande renovering av denna q-märkta fastighet för att den skulle återfå sin forna glans. I samband med detta arbete, där byggnadsantikvarie Jan Westergren har bevakat processen för att se till att det kulturhistoriska värdet finns kvar även efter renoveringen, bildades en bostadsrättsförening som nu upplåter åtta bostadslägenheter och en lokal med bostadsrätt.

Omgivningarna är välkända för de flesta. Avståndet till Kvarnholmen och dess centrumutbud, Kalmar slott, Stadsparken, de nya kulturkvarteren, bad vid Kalmarsundsparken, affärer, restauranger och kollektivtrafik med buss och tåg mäts allt i hundratals meter. Onekligen ett boende där man har nära till det mesta man kan behöva! Varmt välkomna på visning!

Karta för Tullslätten 11A

https://www.hemnet.se/bostad/lagenhet-3rum-kalmar-centralt-kalmar-kommun-tullslatten-11a-20373935

Avstånd till vatten: 200

  • Kalmar kommun
  • Kalmar län
  • Postkod: 39253