Utgångspris: 2 690 000 kr

Beskrivning av Villa Solberga 109

  • Antal rum: 7
  • Storlek: 191 m²
  • Byggår: 1909

I Solberga invid jordbrukslandskapet och alvaret mellan Torngård och Södra möckleby. Ligger detta paradis med genuint bevarad mangårdsbyggnad, varsamt renoverad 2005 utifrån byggnadsvårdtänk. Gårdslänga i kalksten med vidbyggt modernt tvåbilsgarage. Fastighetens trädgård är uppbyggd i olika rum och har b la varit omskriven i tidskriften ”Lantliv trädgård” och förr i tiden rundvandringsvisats med b la japanska inslag och mängder med rosor.

Mangårdsbyggnaden i 2-plan med mycket bevarat sedan svunnen tid, disponeras med klassisk planlösning. Hall, dusch/toalett, sal med braskamin och luft/luftvärmepump, matsal, sovrum med kakelugn, matrum och lantkök med vedspis. Inredd övervåning som disponerad med allrum med öppenhet upp i nock och gedigen gjutjärnsspis. Två sovrum, varav ett med extra sovloft. Dusch/toalett, tvättstuga och bra förvaringsutrymmen.

Gårdslängan i kalksten är i orört och bevarat skick med stor potential, vidbyggt modernt oisolerat garage med plats för två bilar.

Innergård med stenläggningar och pergola.

Indragen fiber, enskilt vatten – OK vattenprov 2024, enskilt avlopp till 3-kammarbrunn fr 2000, kontrollerat 2017 med godkänt resultat. Alla eldstäder kontrollerad och godkända 2024.

Fastigheten är besiktigad och säljaren avser att teckna försäkring mot dolda fel. Fastigheten säljs med visst möblemang och saker, förutom saker upptagna på lista.

I byn Södra möckleby, ca 5 km bort finns mataffär, blomsterbutik, frisör, kafe och skola. I Degerhamn ca 6 km bort finns möjlighet till hamn och båtplats och bad i Kalmarsund. På östra sidan i Gräsgård finns genuin äldre fiskhamn och Mellstaby tillsammans med kyrkbyn Gräsgård har ett aktivt föreningsliv. Fotbollsplan, lekplats och utedansbana i mysiga Mellstabylund. Här finns också bybastu. Föreläsningar och bio i Torngård.

Karta för Solberga 109

https://www.hemnet.se/bostad/villa-7rum-solberga-morbylanga-kommun-solberga-109-21339472

Avstånd till vatten: 2800

  • Mörbylånga kommun
  • Kalmar län
  • Postkod: 38664