Utgångspris: 4 150 000 kr

Beskrivning av Lägenhet Södra Vägen 2B

  • Antal rum: 5
  • Storlek: 122 m²
  • Byggår:

En mycket unik och påkostad lägenhet i bostadsrättsföreningen Tullslätten erbjuds nu till dig som söker en bostad som sticker ut!

Mitt emot vänortsparken vid Södra vägen 2 stiger vi in i det inbjudande trapphuset och tar oss en trappa upp. Väl uppe stiger vi in i en läcker hall med klinkersgolv och får direkt en känsla av vad denna våning har att erbjuda i form av smakfullt renoverade ytor och stilsäker färgsättning. Med sina 122 smakfullt renoverade kvadratmeter, fördelat över fyra rum och kök samt en inredd vind om hela 39 kvadratmeter, bjuder denna våning på nyproduktionskänsla med originalattribut så som fiskbensparkett, stuckaturer, stora fönster och väl tilltagen takhöjd. Kök och badrum håller naturligtvis högsta klass och det är verkligen en sammanhållen känsla av hög standard som genomsyrar denna bostad. Entréplanet erbjuder två sovrum samt rymligt vardagsrum och dessutom en klassisk matsal. Vinden i sin tur ger den nya ägaren stora möjligheter och bland bilderna ser ni att det enkelt inreds till tonårsrum eller hemmakontor. Den lilla sittplatsen i tornet på hörnet mellan Tullslätten och Södra vägen har utvändigt beskådats av många, nu finns möjligheten att här slå sig ner och njuta av utsikten och känslan av att sitta bland takåsarna.

Det vackra och mycket stilrena vitputsade hus som sträcker sig längs södra vägen hela vägen fram till korsningen vid Tullbron är ett hus som vi Kalmariter väl känner till. Det har promenerats, cyklats, åkts bil och buss förbi sedan sekelskiftet 1900. Jag är säker på att utsikten från det där tornet på hörnet och de läckra små takkuporna har diskuterats flitigt av många förbipasserande genom åren. Butiken i bottenplan har dessutom varit välbesökt i generationer och möjligheten att pumpa cykeln på väg till, eller från stan har räddat många trötta fötter genom åren. På innergården finner vi ett pittoreskt och mycket charmigt gårdshus som kanske inte är lika känt som sitt storasyskon längs Södra vägen. Men denna lilla pärla med egen uteplats och skyddat läge är även den iögonfallande vacker och unik. Beckasinen 41 rymmer som ni hör flera fina byggnader med stilsäker arkitektur och tydliga tidstypiska drag. Det hjälper dock inte mot väder och vind och år som går….

Tidens tand satte sina spår även på denna fastighets byggnader varpå fastighetsägaren 2021 startade en omfattande renovering av denna q-märkta fastighet för att den skulle återfå sin forna glans. I samband med detta arbete, där byggnadsantikvarie Jan Westergren har bevakat processen för att se till att det kulturhistoriska värdet finns kvar även efter renoveringen, bildades en bostadsrättsförening som nu upplåter åtta bostadslägenheter och en lokal med bostadsrätt.

Omgivningarna är välkända för de flesta. Avståndet till Kvarnholmen och dess centrumutbud, Kalmar slott, Stadsparken, de nya kulturkvarteren, bad vid Kalmarsundsparken, affärer, restauranger och kollektivtrafik med buss och tåg mäts allt i hundratals meter. Onekligen ett boende där man har nära till det mesta man kan behöva! Varmt välkomna på visning!

Karta för Södra Vägen 2B

https://www.hemnet.se/bostad/lagenhet-5rum-kalmar-centralt-kalmar-kommun-sodra-vagen-2b-21048815

Avstånd till vatten: 150

  • Kalmar kommun
  • Kalmar län
  • Postkod: 39253