Klik venligst
SÖDRA LÄNET 2021-3-1 KL. 09:02

Orrefors: Smutsig konflikt mellan Royal Design och nya ägarna till glasbruket

Av Fredrik Svensson

Orrefors: Smutsig konflikt mellan Royal Design och nya ägarna till glasbruket

Hyresgästen Royal Design ligger i tvist med företaget som hyr glasbruket i andra hand, men som också äger fastigheten. Tvisten gäller obetalda hyror. Men nu hårdnar konflikten ytterligare, rapporterar P4 Kalmar.

NYBRO. När Royal Design började hyra lokalerna i Orrefors Glasbruk ägdes dessa av Orrefors Kosta Boda AB, en del av New Wave Group. Sedan såldes fastigheten till Millgroup Ways.

Royal Design flyttade till nya lagerlokaler, men har kvar ett hyreskontrakt för glasbruket som gäller fram till 2025. Lokalerna hyrs därför ut i andrahand, till ägarna Millgroup Ways.

Men Royal Design menar att Millgroup Ways inte har betalat hyra och ska lämna området. Samtidigt anklagar fastighetsägaren Millgroup Ways hyresgästen Royal Design för skadegörelse av toaletter och duschutrymmen.

I slutet av november skulle hyrestvisten avgöras i tingsrätten. Men då dök inte den tidigare ägaren upp, berättde P4 Kalmar. Millgroup Ways menade att de inte fått någon kallelse.

I samma veva ska glasbruket återigen sålts till ett , men till samma ägare. Och nu har alltså de nya ägarna lämnat in en stämningsansökan till Kalmar tingsrätt och kräver ersättning för skador i glasbruket och obetald hyra på drygt 15 miljoner kronor från Royal Design.