Klik venligst
SÖDRA LÄNET 2021-4-7 KL. 14:18

O’Learys köper Harrys – båda varumärkena ska finnas kvar

Av Fredrik Svensson

O’Learys köper Harrys – båda varumärkena ska finnas kvar
Samma ägaren, men två koncept när O’Learys köper Harrys. Foto: O’Learys

Harrys, med verksamhet bland annat i Kalmar och Västervik, tas nu över av O’Learys, med en pub i Kalmar. Och enligt ägarna ska båda koncepten finnas kvar.

KALMAR/VÄSTERVIK. Harrys har restauranger i Kalmar och Västervik. I Västervik håller verksamheten för tillfället öppet sex dagar i veckan, fram till klockan 20, men i Kalmar har det varit stängt den senaste tiden. Däremot har O’Learys i Kalmar öppet onsdag till söndag, fram till klockan 20.30.

De tidiga stängningstiderna beror på att det inte är tillåtet att servera alkohol efter ett viss klockslag, ett förbud som förlängts i omgångar och som inneburit stora ekonomiska problem för uteställen.

Men under onsdagen meddelade alltså O’Learys att de köper 94 procent av aktierna i Harrys Pubar AB. Affären ska slutföras under andra kvartalet 2021, alltså innevarande period. Ambitionen är enligt ett pressutskick att skapa “den största eatertainment-koncernen i Europa”.

– Harrys har en stark ställning i Sverige och ett attraktivt koncept. Våra varumärken kompletterar varandra bra och även om båda verkar inom eatertainment-branschen har varumärkena två olika positioneringar i marknaden och olika målgrupper, säger Kenneth Lorentzen, vd på O’Learys Trademark, i utskicket.

Enligt den nuvarande ägaren ska affären ses som en enorm potential för Harrys krögare. Om det innebär någon förändring i Kalmar, där båda kedjorna har verksamhet, är oklart.

– Att erbjuda två koncept till våra franchisetagare ser vi som en styrka båda för nya och befintliga franchisetagare som då kan dra nytta av fördelarna som gemensamma upphandlingar och inköp, marknadsinsikter och andra stordriftsfördelar, säger Kenneth Lorentzen.
Målet är nu att de drygt 110 O’Learys och 20-tal Harrys ska bli mer än 300 runt om i Europa till år 2025.