Klik venligst
SÖDRA LÄNET 2021-2-22 KL. 10:31

Ledamöter från tre föreningar i Kalmarsund Prides nya styrelse – nygammal ordförande

Av Fredrik Svensson

Ledamöter från tre föreningar i Kalmarsund Prides nya styrelse – nygammal ordförande
Årets pridevecka blir den 30 augusti till 4 september. Foto: Fredrik Svensson

Kalmarsund Pride blir en paraplyorganisation med ledamöter från tre föreningar. Dessutom återvänder ordförande Alexander Finstad, som avgick i september förra året.

KALMAR. Under söndagen höll Kalmarsund Pride ordinarie årsmöte, efter att ha haft ett extrainsatt årsmöte den 12 december 2020. Därmed trädde de nya stadgarna i kraft, och styrelsen består av två ledamöter vardera från Barn och unga i Sverige, RFSL Kalmar län och Gemenskap Kalmar.

Första året blir det föreningen BUS, Barn och unga i Sverige, som står för ordförandeskapet, och därmed är Alexander Finstad tillbaka som ordförande.

Anledningen till att Alexander Finstad avgick i förtid ska, enligt en intervju med P4 Kalmar, varit på grund av att beslut togs över styrelsens huvud, och att det var beslut som han inte kunde stå för. Finstad uttalade då att Kalmarsund Pride borde styras av föreningar, något som nu alltså blivit verklighet.

Till vice ordförande och sekreterare valdes RFSL och deras representant Ida Curtsdotter Karhu. Även kassörskapet gick till RFSL, i form av Jesper Karlsson. Övriga ledamöter är Eva Joelsson, BUS, Nienke Bakker Keers, Gemenskap Kalmar, och så finns en plats reserverad för Gemenskap Kalmar som tillsätts senare.

Samtidigt meddelas att årets pridevecka blir den 30 augusti till 4 september.

“Vi är väldigt taggade på att få genomföra årets pridevecka och känner oss oerhört hedrade att få axla ansvaret för “Nya” Kalmarsund Pride under det första året. Var beredda på en färgsprakande vecka!”, skriver den nya styrelsen i ett pressutskick.


SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE I SÖDRA LÄNET

Fler nyheter

MEST LÄSTA SÖDRA LÄNET

Fler nyheter