Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
SÖDRA LÄNET 2021-6-9 KL. 07:52

Kalmar: Wakeboardbana får ligga i Långviken – överklagan avvisad av länsstyrelsen

Av Fredrik Svensson

Kalmar: Wakeboardbana får ligga i Långviken – överklagan avvisad av länsstyrelsen
Wakeboardparken får ligga i Långviken, det slås fast efter att länsstyrelsen avvisat överklagan. Foto: analogicus/Pixabay

Den wakeboardbana som fick tillfälligt bygglov så sent som den 20 maj blev överklagad. Men under gårdagen kom besked – Länsstyrelsen i Kalmar län avvisar överklagan, och det är nu fritt fram för Kalmar Wakepark.

KALMAR. Det är samhällsbyggnadsnämndens ordförande, Peter Akinder (S), som via sociala medier skriver om beskedet från länsstyrelsen.

– Jag har nyss fått veta att länsstyrelsen avvisar inlämnat överklagande om tidsbegränsat bygglov för wakeboardbanan i Långviken, skriver han i ett inlägg publicerat under tisdagskvällen.

– Bland annat konstaterar myndigheten att åtgärden är av begränsad omfattning och inte kan anses påverka klagandena vare sig ur bullersynpunkt eller visuellt. Länsstyrelsen gör bedömningen att klagandena saknar klagorätt och att överklagandet därför ska avslås. Beslutet grundas på bestämmelser i plan- och bygglagen samt förvaltningslagen.

Bakom det ursprungliga beslutet, som nu ligger fast, står en enig samhällsbyggnadsnämnd. Det tillfälliga bygglovet gäller under ett år.

Efter att ha nåtts av beskedet har föreningen Kalmar Wakepark meddelat att parken kommer börja monteras den 21 juni, för att kunna öppna för allmänheten den 30 juni.

Läs mer:
Ja till Foppahotellet och wakeboardpark i Långviken
Kalmar: Nystartad förening bakom wakeboardpark – "bra komplement"