Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
SÖDRA LÄNET 2021-6-9 KL. 06:06

Kalmar: Universitetet hoppas fylla lokalerna med studenter till hösten

Av Fredrik Svensson

Kalmar: Universitetet hoppas fylla lokalerna med studenter till hösten
Foto: Joakim Palmqvist/Linnéuniversitetet

“Vi välkomnar dig som är student till våra lokaler i höst!”, skriver Linnéuniversitetet på sin webbplats, och går därmed i en annan riktning än många andra institutioner för högre utbildning. Enligt en kartläggning av Ekot kommer majoriteten börja med delvis digital undervisning.

KALMAR. Men på Linnéuniversitetet, LNU, arbetas för att undervisningen ska ges som planerat när höstterminen startar.

– Vi gör det för att rekommendationer och restriktioner inte kommer gälla när våra studenter börjar igen sista dagarna i augusti, säger Niklas Ammert, prorektor, till Ekot.

“För att det ska lyckas behöver utvecklingen för smittspridning och vaccinationer fortsätta i positiv riktning, och samtidigt genomför vi en del försiktighetsåtgärder i våra lokaler”, skriver LNU på webbplatsen och nämner det personlig ansvaret att vara hemma vid symptom, hålla avstånd och undvika trängsel.

Det kommer också att finnas väktare i lokalerna som ska påminna om att hålla avstånd samt för att undvika trängsel vid exempelvis in- och utpassage vid föreläsningssalar och tentasalar.

“Vi uppmuntrar alla studenter att flytta till respektive ort för att vara en del av studentlivet och lära känna studiekamrater på plats”, skriver LNU.

Lyssna på inslaget: