Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
SÖDRA LÄNET 2021-6-9 KL. 09:57

Kalmar: Ungsvenskar fick fimpar och läskburk kastade mot sig – "underminerar demokratin"

Av Fredrik Svensson

Kalmar: Ungsvenskar fick fimpar och läskburk kastade mot sig –
Foto: Sverigedemokraterna Kalmar läns Youtube, Bernt Fransson,Lindås/Wikimedia

När företrädare för Sverigedemokraternas ungdomsförbund Ungsvenskarna var i Kalmar för flygbladsutdelning fick de fimpar och en oöppnad läskburk kastade mot sig. Ingen träffades av burken, men en talesperson menar att händelsen underminerar demokratin.

KALMAR. Det var den 29 maj som en grupp medlemmar i Ungsvenskarna var i centrala Kalmar för att dela ut flygblad. Under en promenad mellan Stortorget och Larmtorget kastades det cigarettfimpar mot gruppen, och någon ska ha skrikit “jävla rasister".

Strax därefter ska en oöppnad läskburk kastats mot gruppen, och enligt uppgift varit nära att träffa en medlem. Händelsen kommenteras av Jonathan Sager, talesperson Ungsvenskarna, i en intervju på Sverigedemokraterna Kalmar läns Youtube-kanal.

– Kändes väldigt konstigt för samma människor som kastar burkar säger att de skyddar demokratin. Men när de gör en sådana här grejer så underminerar de bara demokratin, säger han.

– Om vi står där ute, inte stör någon och pratar om vår politik, och sedan får vi en burk flygande mot oss och blir kallade rasister. Då är det de som underminerar demokratin genom att inte låta oss fritt tala om vad vi tycker.

Enligt Jonathan Sager har de fått stort stöd efter händelsen, som uppmärksammats på sociala medier.

– Vi låter oss inte skrämmas iväg, utan kommer fortsätta kämpa för den politik vi tror på. Vi kommer kampanja ännu hårdare i Kalmar så att vi en dag kan kampanja utan problem.

Jonathan Sagers kommentarer på Youtube:


Inlägg på Facebook efter händelsen: