Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
SÖDRA LÄNET 2021-6-9 KL. 14:47

Kalmar: Sverigedemokraterna kräver att Holmberg (S) avgår – "stor brist på ansvarstagande"

Av Fredrik Svensson

Kalmar: Sverigedemokraterna kräver att Holmberg (S) avgår –
Foto: Ignat Arapov/Pixabay

Efter att Roger Holmberg (S), ordförande i socialnämnden i Kalmar kommun, tidigare under onsdagen dömts till böter för att ha brutit mot tystnadsplikten återupprepar Sverigedemokraterna i Kalmar kravet på att han ska lämna sin post.

KALMAR. Som rapporterat tidigare kom under onsdagen domen mot Roger Holmberg, böter på 22 000 kronor men inget skadestånd till den vars sekretessbelagda uppgifter publicerats på sociala medier.

– Det är anmärkningsvärt att Roger Holmberg som varit ordförande sen 2011 inte kan sekretessreglerna, trots han nyligen innan händelsen gått en utbildning om just sagda regler, säger Petra Gustafsson, gruppledare för Sverigedemokraterna Kalmar, i ett pressutskick.

– Det visar en stor brist på ansvarstagande och en omognad att sitta kvar på denna position om man inte förstår så självklara saker.

Sverigedemokraterna ifrågasätter också kommunstyrelsens ordförande, Johan Persson (S), som delade Holmbergs inlägg.

“Att Johan Persson samtidigt visar samma omdömeslöshet genom att dela sagda inlägg gör att man funderar på om Socialdemokraterna står över regler och lagar i Sverige och även hur deras moraliska och empatiska kompass fungerar”, skriver SD i pressutskicket.

Nu är, enligt Sverigedemokraterna, allmänhetens förtroende för socialtjänsten skadat, ett förtroende som är en nödvändig förutsättning för socialtjänstens arbete.

“Det naggas även i kanten när personer som jobbar i socialförvaltningen i en debattartikel skriver att de stödjer Roger Holmbergs sekretessbrott. Kanske bör man se över även dessa personers agerande och kunskapsnivå”, skriver SD i utskicket.

– Vi vidhåller det vi sagt redan från början att Roger Holmberg måste avgå, säger Petra Gustafsson.

– Vi saknar förtroende för honom i hans roll som ordförande i den så viktiga socialnämnden.

Läs mer:
Kalmar: Böter för Holmberg (S) – socialnämndens ordförande bröt mot sekretessen (2021-6-9)