Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
SÖDRA LÄNET 2021-5-4 KL. 14:50

Kalmar: Stadsfesten ställs in – "känns tyvärr inte realistiskt i sommar"

Av Fredrik Svensson

Kalmar: Stadsfesten ställs in –
Foto: Magnus Bremefors/Destination Kalmar

Beslutet har skjutits på framtiden, men nu gick det inte längre, det meddelar Destination Kalmar i samband med beskedet att Kalmar Stadsfest ställs in. “Nu får vi vänta ett år till och planera för en fantastisk stadsfest 2022.”

KALMAR. Det är osäkerheten kring vilka restriktioner som kommer att gälla i sommar som gör att arrangören Destination Kalmar tar beslutet.

– En av styrkorna med Kalmar Stadsfest är att evenemanget har fri entré och är öppet för alla – och så vill vi att det ska vara, säger Pär Israelsson, som är chef för enheten Möten och evenemang på Destination Kalmar, i ett pressutskick.

– För att kunna genomföra den stadsfest vi vill måste vi därför vara i ett läge helt utan restriktioner och det känns tyvärr inte realistiskt i sommar. Nu får vi vänta ett år till och planera för en fantastisk stadsfest 2022.

Under sommaren och hösten kommer det att genomföras säkra arrangemang som följer restriktionerna.

– Vi gör det vi kan för att stödja de evenemang som kommer att vara möjliga att genomföra med restriktioner. Vi tittar också på om vissa evenemang kan vara möjliga att flytta fram till sensommaren eller hösten, säger Israelsson.


SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE I SÖDRA LÄNET

Fler nyheter

MEST LÄSTA SÖDRA LÄNET

Fler nyheter