Klik venligst
SÖDRA LÄNET 2021-2-10 KL. 14:02

Kalmar: Sista sprutan firades med semlor –"Om en vecka har ni fullgott skydd"

Av Fredrik Svensson

Kalmar: Sista sprutan firades med semlor –
Johan Persson (S), kommunstyrelsens ordförande gratulerade Irma Williamsson och Ulla-Britt Ljungström till att snart ha fullgott skydd. Foto: Fredrik Svensson

Irma Williamsson, 92 år, och Ulla-Britt Ljungström, 90 år, representerade omsorgstagarna när landshövding Peter Sandwall och kommunstyrelsens ordförande Johan Persson (S) lämnade över semlor för att fira att alla boende vid vård- och omsorgsboenden i Kalmar kommun fått den andra, och sista, sprutan.

KALMAR. Den första sprutan med vaccin mot covid-19 gavs på nyårsafton på omsorgsboendet Vänskapens väg. Och nu har alla omsorgstagare, cirka 450 stycken, på kommunens vård- och omsorgsboenden fått även en andra spruta.

– Om en vecka har ni fullgott skydd, och kan känna er trygga, sa Johan Persson (S) när han lämnade över bakverken till Irma Williamsson och Ulla-Britt Ljungström.


Landshövding Peter Sandwall och kommunstyrelsens ordförande Johan Persson (S) lämnade över semlor. Foto: Fredrik Svensson


De båda damerna hade kommit ut genom entrén till Ljungbyhemmet och möttes av ett ordentligt pressuppbåd med representanter från tv, radio och flera tidningar. En händelse som de tog med ro, och såg fram emot att få njuta av semlorna.

– Nu är det klart så här långt, och det är värt att fira, konstaterade Peter Sandwall, landshövding i Kalmar län.

Parallellt med omsorgstagarna har andra prioriterade grupper i den första fasen, som personal på särskilda boenden och inom hemtjänsten, också fått vaccin. När samtliga personer inom kommunens verksamheter är fullt vaccinerade är enligt Johan Persson svårt att säga.

– Men vi jobbar på så fort som det är möjligt. När vi får vaccin så använder vi det.

I senare fasen är det regionen som tar över det praktiska ansvaret. Men från Kalmar kommun har listor lämnats in över lämpliga lokaler för massvaccinering.

– Det gamla biblioteket i Kalmar är en sådan plats, och vi är beredda att göra vad vi kan för att hjälpa till, sa Johan Persson.


SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE I SÖDRA LÄNET

Fler nyheter

MEST LÄSTA SÖDRA LÄNET

Fler nyheter