Klik venligst
SÖDRA LÄNET 2021-4-6 KL. 10:23

Kalmar: Satsning på tillgängliga och trygga bad – "Vi vill att så många som möjligt ska ha glädje av våra badplatser"

Av Fredrik Svensson

Kalmar: Satsning på tillgängliga och trygga bad –
Kalmar kommun ska satsa på att öka tillgängligheten och tryggheten vid badplatser. Foto: Fredrik Svensson, GeMet/Wikimedia

Under de kommande åren ska Kalmar kommun förse kommunala badplatser med bland annat badramper, toaletter, belysning och omklädningsbås. Nya toaletter byggs redan i år vid Stensö, Ekö och Kalmarsundsbadet.

KALMAR. Kommunen kallar det för en “storsatsning på de kommunala badplatserna med fokus på tillgänglighet och trygghet”.

– Vi vill att så många som möjligt ska ha glädje av våra badplatser, säger Madeleine André, produktionschef på serviceförvaltningen, i ett pressutskick.

– Eftersom behoven ser olika ut för olika personer har vi under 2020 både undersökt vad som finns och uppskattas på badplatserna i dag och även sett till de önskemål som under åren kommit in från allmänheten.

En del saker som planeras kan genomföras redan under sommaren 2021, andra kommer enligt Kalmar kommun att ta lite längre tid, och kosta mer. De nya toaletterna vid Stensö, Ekö och Kalmarsundsbadet är exempel på sådant som ska bli klart under säsongen.

– Vi tittar också på möjligheten att få en ramp ner i vattnet på Kalmarsundsbadet till badsäsongen 2022, säger Madeleine André.

FAKTA/Exempel på insatser
• Badramper
• Toaletter
• Duschar
• Belysning
• Omklädningsbås
• Träramper fram till brygga.
Källa: Kalmar kommun


SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE I SÖDRA LÄNET

Fler nyheter

MEST LÄSTA SÖDRA LÄNET

Fler nyheter