Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
SÖDRA LÄNET 2021-4-19 KL. 08:49

Kalmar: Partierna överens om nytt stöd – kommunens anställda får 500 kronor för avhämtning av mat

Av Fredrik Svensson

Kalmar: Partierna överens om nytt stöd – kommunens anställda får 500 kronor för avhämtning av mat
Partierna i Kalmar äre överens om att ge 500 kronor till kommunanställda att köpa hämtmat för. Foto: humlan/Pixabay, GeMet/Wikimedia

De politiska partierna i Kalmar kommun fortsätter att vara överens om ekonomiskt stöd till restauranger. En enig kommunstyrelse vill ge alla anställda i kommunens förvaltningar och bolag en värdecheck på 500 kronor som gäller för hämtmat.

KALMAR. Beslutet fattades i förra veckan, och innebär, om kommunfullmäktige går på samma linje, en kostnad på cirka 3 miljoner kronor som tas inom ramarna för kommunstyrelsens driftbudget.

Den nya värdechecken beskrivs som ett “ tack till alla medarbetare som samtliga om än på olika vis berörts av pandemin, och samtidigt ge stöd till Kalmars restauranger som haft stora bekymmer under pandemin”.

Förslaget har undertecknats av Johan Persson (S), Dzenita Abaza (S), Ingemar Einarsson (C), Liselotte Ross (V), Hanne Lindqvist (M), Carl-Henrik Sölvinger (L), Christopher Dywik (KD), Petra Gustafsson (SD) och Max Troendlé (MP).

I slutet av mars beslutade en enig kommunstyrelse att förlänga flera andra åtgärder till stöd för näringslivet i Kalmar. Bland annat avgiftsfria parkeringar på vissa platser och att reducera eller slopa avgifter för uteserveringar, alkoholtillstånd och brandtillsyn.

Läs mer:
Kalmar kommun förlänger stöd till näringslivet – slopade och reducerade avgifter (2021-3-26)
Lista: Miljonstöd i 17 punkter ska hjälpa näringslivet i Kalmar (2020-12-7)


SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE I SÖDRA LÄNET

Fler nyheter

MEST LÄSTA SÖDRA LÄNET

Fler nyheter