Klik venligst
SÖDRA LÄNET 2021-4-8 KL. 17:21

Kalmar: Nystartad förening bakom wakeboardpark – "bra komplement"

Av Fredrik Svensson

Kalmar: Nystartad förening bakom wakeboardpark –
En wakeboardpark ska byggas i Långviken, Kalmar. Foto: Ole Steingraeber/Pixabay

Kalmar Wakeboardförening får en flygande start, ny wakeboardpark i Långviken planeras vara klar i maj. “Kommer att bli ett bra komplement till de aktiviteter som redan finns i Långviken.”

KALMAR. Bakom den relativt nystartade föreningen ligger bland annat studenter från Linnéuniversitetet, och Kalmar Wakeboardförening fick så sent som den 25 mars ett startbidrag beviljat från kultur- och fritidsnämnden. Nu blir det alltså också en wakeboardpark.

– Vi är väldigt glada för det stöd som vi har fått från kommunen och andra medfinansiärer i detta arbete och det känns härligt att vi är på gång, säger Oskar Sörman, Kalmar Wakeboardförening, i ett pressutskick.

– Nu letar vi sponsorer men även företag som söker reklamplatser för att kunna utveckla föreningen och göra det till en trevlig mötesplats.

Själva parken finansieras till stor del av kultur- och fritidsförvaltningen samt Riksidrottsföbundet och Idrottsutbildarnas lokalorganisation RF Sisu Småland.

– Kalmar Wake Park kommer att bli ett bra komplement till de aktiviteter som redan finns i Långviken. Det skapar en attraktivitet till vår kustkommun, säger Anna Fransson, fritidsutvecklare på kultur- och fritidsförvaltningen på Kalmar kommun, i utskicket.

När den är klar ska parken drivas av Kalmar wakeboardförening, som nu arbetar med att få igång barn- och ungdomsverksamhet. Det ska också göras en särskild satsning få verksamhet för unga tjejer och aktiviteter som ska vara riktade mot studenter.

FAKTA/Wakeboard
Wakeboard är en brädsport i stil med skateboard,snowboard och longboard men underlaget är vatten i stället för asfalt eller snö. Kan utföras på svallvågor efter båt, likt vattenskidår, eller dragning via kabel.


SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE I SÖDRA LÄNET

Fler nyheter

MEST LÄSTA SÖDRA LÄNET

Fler nyheter