Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
SÖDRA LÄNET 2021-4-29 KL. 10:31

Kalmar: Ingemar Einarsson (C) lämnar som kommunalråd – "uppdraget är nu slutfört"

Av Fredrik Svensson

Kalmar: Ingemar Einarsson (C) lämnar som kommunalråd –
Ingemar Einarsson (C) lämnar posten som kommunalråd i augusti. Foto: Jonathan Petersson/Pixabay

Den 1 augusti lämnar Ingemar Einarsson (C) sin post som kommunalråd i Kalmar kommun. “Mitt uppdrag var till stor del att lyfta fram en ny generation centerpolitiker i Kalmarpolitiken”, ett uppdrag som han nu anser är slutfört.

KALMAR. Einarsson har suttit som kommunalråd för Centerpartiet sedan april 2017, och dessförinnan i 25 år som ordförande eller vice ordförande i flera nämnder. Men efter närmare 30 år tycker han att det är dags att lämna vidare.

– När jag tillträdde uppdraget som kommunalråd hade jag fyllt 60 år. Med det som bakgrund är det naturligt att tiden på posten blir begränsad, säger Ingemar Einarsson i ett pressutskick.

– Mitt uppdrag var till stor del att lyfta fram en ny generation centerpolitiker i Kalmarpolitiken. Det uppdraget är nu slutfört.

Han menar att Centerpartiet har en stark valsedel inför kommunvalet 2022.

– Under många år framöver kommer kloka och engagerade centerpartister att göra stor nytta för Kalmar kommun. Jag ser fram emot att som valarbetare i valrörelsen nästa år kunna få arbeta för dem.

Han ser åren som kommunalråd som intressanta och givande. Möten med kommuninvånare, kunniga medarbetare i kommunen och politiker från alla partier är enligt Ingemar Einarsson sådant som förgyllt tillvaron “även om pandemin det senaste året har begränsat”.

– Åren har dessutom varit bland de mest framgångsrika i Kalmar kommuns 50-åriga historia. Goda ekonomiska resultat, befolkningsökning i hela kommunen och strategiska beslut med centerprofil, säger han i en kommentar.

– Dessa kommer att ge utdelning under lång tid framöver. En väl fungerande politisk majoritet tillsammans med Socialdemokraterna och Vänsterpartiet har varit det redskap som gjort detta möjligt.

Vem som efterträder Einarsson är inte klart, utan ska beredas av kommunfullmäktigegruppen och Centerpartiets kretsstyrelse i Kalmar kommun. Beslut i kommunfullmäktige väntas den 21 juni.