Klik venligst
SÖDRA LÄNET 2021-6-30 KL. 15:00

Kalmar: Hansabrons lekpark klar – "använt hållbara material som trä, kork och stockar från platsen"

Av Fredrik Svensson

Kalmar: Hansabrons lekpark klar –
Foto: Kalmar kommun

Satsningen på lekplatser i Kalmar kommun fortsätter. Den senaste är en naturlekpark som ligger vid Hansabrons fäste på samma sida som det nybyggda bostadsområdet i Djurängen.

KALMAR. Vid den nya lekparken finns en samlingsplats med bänkar, grill och papperskorg.

– Tanken är att det ska vara en naturlekpark som passar in i omgivningen. Därför har vi använt hållbara material som trä, kork och stockar från platsen, säger Anders Berg, projektledare på Kalmar kommun, i ett pressutskick.

Den nya lekparken har redskap för både större och mindre barn samt lekhus och karusell anpassade för barn i rullstol. Där finns hinderbana för äldre barn och kompisgunga för alla åldrar, samt en bred rutschkana där man kan åka två.
Kommunen har placerat ut ett antal sittplatser i både soligt och skuggigt läge. Dessutom finns parkbelysning, cykelparkering och ett tillgängligt picknickbord, och ett stängsel mot bostadsgatan för att öka säkerheten.

– Än har förstås inte allt hunnit växa till sig men med tiden kommer här att finnas många olika växter som också kan användas för lek och skugga. Bland annat en bambutunnel.