Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
SÖDRA LÄNET 2021-6-10 KL. 08:28

Kalmar: Erik Ciardi (C) tar över efter Ingemar Einarsson (C) – "otroligt spännande"

Av Fredrik Svensson

Kalmar: Erik Ciardi (C) tar över efter Ingemar Einarsson (C) –
Foto: Bysmon/Wikimedia, Centerpartiet i Kalmars Facebook

Det blir med största sannolikhet Erik Ciardi (C) som tar över som kommunalråd för Centerpartiet i Kalmar kommun efter avgående Ingemar Einarsson. Under tisdagen valde kretsen att föreslå honom, nu ska beslutet bekräftas av fullmäktige.

KALMAR. Det var i slutet av april som Ingemar Einarsson meddelade att
han lämnar som kommunalråd.

– När jag tillträdde uppdraget som kommunalråd hade jag fyllt 60 år. Med det som bakgrund är det naturligt att tiden på posten blir begränsad, sa Ingemar Einarsson då i ett pressutskick.

– Mitt uppdrag var till stor del att lyfta fram en ny generation centerpolitiker i Kalmarpolitiken. Det uppdraget är nu slutfört.

Den tänkte efterträdaren Erik Ciardi, 47 år, är ingen nykomling, han var trea på fullmäktigelistan i förra valet och kandiderade i EU-valet 2019. Han har en rad uppdrag, bland annat som ersättare i kommunstyrelsen, ledamot i kommunstyrelsens utskott för integration och arbetsmarknad, vatten- och miljönämnden och kommunfullmäktige.

– Jag ser verkligen fram emot uppdraget som kommunalråd i en kommun med framtidstro, säger Erik Ciardi i en kommentar på sociala medier.

– Efter att ha varit engagerad i Kalmar- politiken sedan 2006 så ska det ska bli otroligt spännande, utvecklande och samtidigt utmanande att ta över efter Ingemar Einarsson. Mycket har gjorts men mycket finns kvar att göra.

I SVT:s valkompass från 2019 säger han sig stå varken till höger eller vänster, och sympatiserade då mest med Liberalerna av de andra partierna.

Inlägget på Facebook: