Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
SÖDRA LÄNET 2021-4-16 KL. 14:17

Kalmar: Återvinningen i Läckeby stänger fram till slutet av sommaren – risk för smittspridning

Av Fredrik Svensson

Kalmar: Återvinningen i Läckeby stänger fram till slutet av sommaren – risk för smittspridning
Läckeby ÅVC håller stängt fram till 31 augusti. Foto: Kretslopp Sydost

Kretslopp Sydost, tidigare KSRR, kommer att stänga återvinningscentralen i Läckeby. Anledningen uppges vara att platsen identifierats som möjlig plats för smittspridning av covid-19.

KALMAR. Återvinningscentralen i Läckeby, norr om Kalmar, beskrivs av Kretslopp Sydost som utformad så att det uppstår trånga utrymmen och en osäker arbetsmiljö för både personal och kunder.

“Vi följer myndigheternas råd och vi sätter alltid våra besökare och vår personal först. I samband med nya restriktioner i Kalmar Län och den ökade smittspridning av Covid-19 som råder har vi identifierat att det finns smittspridningsrisker på återvinningscentralen i Läckeby”, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Stationen håller därför stängt från och med den 20 april och till den 31 augusti. Den som vill återvinna hänvisas i första hand till Kalmar ÅVC, alternativt Melltorp Kombi-ÅVC i södra delen av kommunen som är tillgänglig för den som registrerar sig.

“Vi jobbar hela tiden för att öka tillgängligheten till våra återvinningscentraler eftersom vi vet att det är ett vinnande koncept att kunna bestämma själv när man besöker sin återvinningscentral både ur ett kundperspektiv och för miljön”, skriver Kretslopp Sydost.

“Därför kan vi redan nu meddela att vi utöver dom fyra etablerade Självservice ÅVC:erna Melltorp, Alsterbro, Kristdala och Figeholm, inom kort påbörjar en översyn för att säkerhetsställa en ökad tillgänglighet även i norra delen av Kalmar.”


SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE I SÖDRA LÄNET

Fler nyheter

MEST LÄSTA SÖDRA LÄNET

Fler nyheter