Klik venligst
SÖDRA LÄNET 2021-6-14 KL. 13:04

Covid-19: Vårdtagare och personal i Torsås och Kalmar har fått sista sprutan

Av Fredrik Svensson

Covid-19: Vårdtagare och personal i Torsås och Kalmar har fått sista sprutan
Foto: Johaehn/Pixabay, GeMet/Wikimedia, Lokal_Profil/Wikimedia

Den 2 juni gavs sista vaccindosen i kommunal regi i Torsås, och under fredagen meddelade Kalmar kommun att det är färdigvaccinerat bland personalen.

TORSÅS/KALMAR. Arbetet med att vaccinera vårdtagare och personal har pågått sedan slutet av förra året. Först bland de på särskilt boende, och senare bland vårdtagare som har hemtjänst, hemsjukvård och den personal som arbetar nära dessa.

Men arbetet är nu slutfört, åtminstone i kommunal regi. Det meddelade Torsås kommun den 2 juni, och Kalmar kommun i slutet av förra veckan.

– Det känns väldigt bra att vi är färdiga nu, säger Kerstin Jonskog Bertilsson och Sew Andersson, i ett nyhetsinlägg på Torsås kommuns webbplats.

De båda har ägnat en lång tid åt att bland annat åka runt till de i kommunen som inte kunnat ta sig till vaccinationsstationen.

I Kalmar kommun har det under våren pågått vaccinering av vård- och omsorgspersonal. Totalt handlar det om cirka 3 100 doser, alltså omkring 1 550 personer som nu är färdigvaccinerade.

– Vi har haft ett fantastiskt vaccinationsteam med företagssköterska och skolsköterskor. Sen har vi de som hjälpt till med planering och logistik, administrativ personal och vårt kontaktcenter. Tillsammans har de gjort detta möjligt, säger Anne Elgmark, personalansvarig, i ett pressutskick.

Läs mer:
Torsås: Personal inom omsorgen får andra dosen under de kommande veckorna (2021-5-7)