Klik venligst
SÖDRA LÄNET 2021-6-28 KL. 13:43

Borgholm: Yvette Hermundstad leder Victoriakonserten för tredje året

Av Fredrik Svensson

Borgholm: Yvette Hermundstad leder Victoriakonserten för tredje året
Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Det blir återigen Yvette Hermundstad som får uppdraget att leda Victoriakonserten. “Det känns roligt och ärofyllt att för tredje gången få förtroendet att programleda firandet av Kronprinsessan”

BORGHOLM. Ett tredje år som programledare, men där varje år har varit olikt de andra. I år blir det en konsert inför några hundra åskådare på Borgholms slott.

– Det känns roligt och ärofyllt att för tredje gången få förtroendet att programleda firandet av Kronprinsessan, säger Yvette Hermundstad i ett pressutskick.

– Det är en så speciell dag och det känns speciellt kul att i år ha möjlighet att bjuda in lite publik för firandet på plats. Jag är som alltid förväntansfull och ser mycket fram emot att få hylla historiens 43:e Victoriapristagare.

Konserten sänds i SVT1 och SVT Play på kvällen, onsdag den 14 juli. Vilka som ska uppträda presenteras enligt arrangörerna inom kort, men klart är att skridskoåkaren Nils van der Poel tilldelas Victoriapriset.

– För tredje året i rad genomför vi Victoriakonserten på en ny spelplats med helt nya förutsättningar. Därför känns det väldigt skönt att kunna ha med Yvette igen, säger Stephan Rimér, ansvarig för Victoriadagarna, i utskicket.

– De senaste åren har hon lett firandet av Kronprinsessan på ett strålande sätt och jag är övertygad om att hon kommer göra ett kanonjobb även i år.