Utgångspris: 6.100.000 kr

Beskrivning av Villa Sjömansgatan 43

  • Antal rum: 5
  • Storlek: 150 m²
  • Byggår: 1909

I etthundrafemton år har huset stått stadigt en bit upp på berget. Tänk vad det har fått vara med om och uppleva. I blickfånget nedanför har stan vuxit upp och förändrats och Vätterns ångbåtar bytts ut mot fritidsskepp i diverse olika skepnader. De en gång så små och bräckliga fruktträden på framsidan har blivit stora och bjuder numer allt som oftast på höstliga sötsaker.

Mycket har hänt under tidens gång men den vackra och beroendeframkallande utsikten över stad och sjö den har varit sig lik, under alla år. Ja, den har till och med förbättrats då en tidigare ägare av huset kom på den briljanta idén att utnyttja berget bakom huset till fullo. Det var då trappan och utsiktsposten kom till, obruten utsikt från norr till söder och den givna platsen att följa nyårsraketernas framfart uppe i skyn.

Huset har under åren byggts om, byggts ut och renoverats. Dock utan att det förlorat sin ursprungliga charm och själ. Entréplanet består lite slarvigt beskrivet av ett enda stort rum innehållande matsal, kök och vardagsrum. Det är här man umgås, samtalar, bjuder in och lever. Det är härifrån man når ut till de olika uteplatserna och trädäcket utanför.

En våning upp blir det genast lite mer privat, vilket är skönt. Fyra sovrum ligger utspridda runt en stor och ljus hall. I anslutning finns också en toalett. Med berget som närmsta granne i väster och den fria utsikten i öster blir atmosfären lugn, rogivande och som gjord för att sova med fönstret lite på glänt. Något man gärna gör här.

Sjömansgatan är en liten och ibland lite bortglömd tvärgata på Bymarken. En gata utan speciellt mycket trafik förutom de som bor här. På promenadavstånd finns såväl skolor, förskolor och matbutiker. Strax söderut ligger stadsparken och nere vid Vättern, gömda sandstränder och glimrande skatter. Ett stadshem men ändå alltid med naturen närvarande.

Vi på Bjurfors förbereder just nu försäljningen. Mer info, bilder och protokoll kommer inom kort.

Karta för Sjömansgatan 43

https://www.hemnet.se/bostad/villa-5rum-bymarken-jonkopings-kommun-sjomansgatan-43-21280006

Avstånd till vatten: 250

  • Jönköpings kommun
  • Jönköpings län
  • Postkod: 55312