Utgångspris: 875.000 kr

Beskrivning av Fritidshus Sjöhagabacken 8

  • Antal rum: 1
  • Storlek: 20 m²
  • Byggår:

Välkommen till Sjöhagabacken! Söker ni en lite enklare stuga? Den där tillflyktsorten från vardagens stress? Då kan denna charmiga stuga vara något, endast några hundra meter från Vättern. För ett uppfriskande morgondopp i Vätterns friska vatten går du via en tunnel precis nedanför huset.

Stugan är av enkel standard på 20 kvm fördelade på ett rum, pentry, toalett samt en trevlig och ljus glasveranda. Pentryt har en gasolspis och ett gasoldrivet kylskåp. Diskar gör du utomhus i det lilla uteköket. Toaletten är en kemtoalett samt en kommod med plats för handfat.

Stugan saknar idag el och vatten, men du kan enkelt att koppla in det. El finns vid tomtgränsen och kommunalt vatten/avlopp finns i närheten. Om du vill ha fiber så finns även det vid tomtgränsen. Utvändiga ändringar på denna fastighet kräver inte bygglov eftersom fastigheten ligger utanför detaljplanerat område, så de är tillåtna. Utvändig ändring är exempelvis att måla om eller att byta fönster.
Friggebod och attefallsåtgärder med anmälan är möjliga att genomföra.

Ute finns en stor och solig altan. I anslutning till altanen finns också ett litet ”duschhus”, där du genom solen kan värma upp duschvatten på taket.

Tomten är en skogstomt om drygt 1600 kvm. Här finns bland annat en stor gammal ek och björk, men även t.ex. syren, doftschersmin och rhododendron. När man röjt undan lite lummig grönska kommer man kunna njuta av ett hus med fantastisk utsikt och kvällssol med magiska solnedgångar över Vättern.

Om du gillar att odla är detta bästa läge. Södra Vätterbranten ger ett odlingsklimat som är jämförbart med sydligaste Sverige. Inpå husknuten finns Gisebobrantens naturreservat. Gisebobranten har en rik flora med arter som skogsbingel, blåsippa, storrams, tandrot och tibast. Någon kilometer bort ligger Vistakulle naturreservat. Reservatet är ett attraktivt och populärt utflyktsmål. Förutom den karga naturen och den storslagna utsikten över Vättersänkan och Skärstadsdalen, kan man på toppen hitta resterna av en fornborg.

Inom gångavstånd finns bland annat Rudenstams och Strands gårds Gårdsbutiker. Stugan ligger nära E4:an med goda kommunikationer, till Jönköping tar det ca en kvart med bil. Till bussen är det ca 1 km.

Karta för Sjöhagabacken 8

https://www.hemnet.se/bostad/fritidsboende-1rum-kaxholmen-jonkopings-kommun-sjohagabacken-8-20090357

Avstånd till vatten: 100

  • Jönköpings kommun
  • Jönköpings län
  • Postkod: 56192