Utgångspris: 2.150.000 kr

Beskrivning av Villa Ritsmejselvägen 13

  • Antal rum: 4
  • Storlek: 105 m²
  • Byggår: 1929

Välkomna till denna charmiga bostad på Ritsmejselvägen 13 i Vånevik! Här erbjuds ett tilltalande hem i en fantastisk miljö.

Här kommer vi in i bostaden via verandan och den gula tidsenliga dubbeldörren. I entrévåningen finns de sociala ytorna med vardagsrum och kök. I vardagsrummet finns en braskamin och en luft/luft värmepump som sprider skön värme. I köket får man plats att möblera med ett större matbord för trevliga middagar med familj och vänner. I köket finns också två eldstäder varav en vedspis och ett praktiskt skafferi. Från köket kommer man ut till baksidans hall som leder vidare ut till den stora soldränkta altanen. Från hallen nås även husets helkaklade badrum där även tvättmöjligheter finns. I övervåningen finns två sovrum där båda kan möbleras med dubbelsängar och ett arbetsrum med utsikt mot trädgårdens framsida. Snedtaken i övervåningen skapar en stor mysfaktor. Ytskikten är mycket smakfullt valda med en kombination av tapeter och panel på väggarna och flera originalträgolv som har bevarats. Flera källarutrymmen finns som nås utifrån och här hittar vi bl a vinkällare och plats för förvaring. I trädgården har flera uteplatser skapats varav en grusad som kan används som grillplats. Den lummiga trädgården som angränsar mot skogen erbjuder även en inhägnad köksträdgård, ett vackert växthus och hönshus med en nätad utegård. Detta är platsen att hitta lugn och ro på samt att känna kopplingen till naturen.

Vånevik är historiskt känt som stenhuggeri av röd granit och idag så kan man vandra Stenhuggarleden för att njuta av historiens vingslag. Omgivningarna har förutom den vackra naturen även skärgården som ger möjlighet till sköna bad och härliga båtturer.

Denna pärla är ett tillfälle för antingen permanent- eller fritidsboende. Välkommen att boka tid för visning!

Karta för Ritsmejselvägen 13

https://www.hemnet.se/bostad/villa-4rum-vanevik-oskarshamns-kommun-ritsmejselvagen-13-21296710

Avstånd till vatten: 300

  • Oskarshamns kommun
  • Kalmar län
  • Postkod: