Utgångspris: 1 995 000 kr

Beskrivning av Villa Ripvägen 3

  • Antal rum: 6
  • Storlek: 114 m²
  • Byggår: 1951

Är du frisör, massör eller driver annan verksamhet som du skulle vilja ha i anslutning till din bostad? Då är detta rätt hus för dig! Huset passar självfallet även som vanlig bostad där du istället kan nyttja den stora inglasade utbyggnaden som uterum och resten av suterrängplanet som gästrum, hemmagym, allrum eller förvaring. Lokalen är avgränsad från bostaden med en låsbar dörr där även uthyrning kan vara ett alternativ. Endast fantasin sätter gränser!

Villan ligger centralt med busshållplats utanför, men samtidigt har du nära till naturen, dels tack vare den stora trädgården på baksidan, men även eftersom tomten gränsar mot ett skogsparti där du kan plocka blåbär till frukost och sen ta dig vidare till cykelvägen strax bakom för en skön promenad. Ett växthus ger möjlighet till odling och eftersom trädgården är kuperad och har inslag av stenblock och träd känns den livfull och spännande. Det här är en trädgård där du kan finna en hörna för att vara i fred och samtidigt ha gott om plats för att umgås, fika och må bra!

Här har mycket av originaldetaljerna från 50-talet bevarats, som till exempel fönstren, för att inte förvanska stilen på huset. Dock har innerglasen bytts ut mot energieffektiva glas för att behålla husets stil men hålla driftskostnaderna nere.

Villans entré är på ena kortsidan. Här kommer du in i en liten kaklad entré för att sen komma vidare in i den lite större hallen där du hänger av dig ytterkläderna. Till höger från hallen ligger ett ljust sovrum med luft/luftvärmepump som ger skön svalka på sommaren. Charmiga skjutdörrar i original sparar utrymme och skärmar av mot det rymliga vardagsrummet. I både sovrum och vardagsrum ligger en vacker fiskbensparkett och här kan du mysa vid braskaminen som ger både värme och en känsla av hemtrevnad. Vardagrsrummet är rymligt och har plats för både matgrupp och soffgrupp. I rummets bortre ände tar du dig ut på den stora terrassen. Här kan du ta en fika i solen eller varför inte äta din frukost? Från terrassen kliver du direkt ner i trädgården på baksidan via en trappa. Till vänster från entréhallen ligger badrummet med duschkabin och toalett. Våtrumsmatta ligger på golvet, medan väggarna är klädda med kakel som har mönster i glada pastellfärger!

Från hallen når du även det mysiga köket. Med fönster mot trädgården både på husets baksida och vid ena sidan får du ett härligt ljusinsläpp, vilket ytterligare förstärks av den ljusa inredningen. Här finns plats för både matlagning och bakning, samt även plats för köksbord.

Trappan till övre plan har väggar som är målade i pärlspontimitation av konstnären Eva Sundman,. De bryter snyggt av mot ledstången i trä. Du kommer upp i en liten hall där det finns ett mindre rum rakt fram. Det används idag som walk-in closet, men har tidigare använts som sovrum. Här uppe finns ytterligare två rymliga sovrum, som båda har rymliga garderober i kattvindarna vid sidan. Det ena sovrummet har dessutom en balkong med glastak.

Det tredje planet, som är suterräng, erbjuder många olika möjligheter. Här finns toalett och duschar, samt husets tvättstuga. Hela suterrängplanet är uppvärmt och ordentligt ventilerat. En stort tillbyggt inglasat rum ger en trevlig möjlighet till en egen verksamhet. Fönstren har solskyddsglas, vilket ger både skydd mot gassande sol och insynsskydd. Suterrängplanet har en egen ingång vilket är mycket praktiskt om du vill driva verksamhet, men kan även vara bra om du vill använda rummet som ett extra vardagsrum eller gästrum. Den del som inte är belagd med klinker har exklusiva kährsgolv i ask och ek. Det finns flera rum i suterrängplanet, så möjligheterna är oändliga.

Den del av suterrängplanet som är belagd med klinkers värms upp med golvvärme, medan övrig del idag värms upp med en luftvärmepump. Möjligheter finns att använda fjärrvärme även här. Det kräver dock några extra radiatorer för att det ska bli effektivt.

När du kommer ut och går runt huset till baksidan blir du överraskad över hur sto

Karta för Ripvägen 3

https://www.hemnet.se/bostad/villa-4rum-nybro-nybro-kommun-ripvagen-3-21329864

Avstånd till vatten: 450

  • Nybro kommun
  • Kalmar län
  • Postkod: 38234