Utgångspris: 2.200.000 kr

Beskrivning av Villa Ripvägen 3

  • Antal rum: 4
  • Storlek: 114 m²
  • Byggår: 1951

Villan på Ripvägen 3 är ett centralt beläget hus med välbevarade originaldetaljer, ett karaktäristiskt hus för sin tid som varsamt uppdaterats med detaljer, helt rätt i tiden. Huset är uppfört år 1951 och bostadsdelen är ännu i sin ursprungliga planlösning. Exteriört har huset genomgått uppdateringar i form av bl.a. ommålning med kalkfärg som efterliknar originalfärgen på huset, fönsterrenovering av originalfönster då man bytte ut samtliga innerglas till lågenergi-glas. På detta sätt kunde originalutseendet bibehållas samtidigt som hela byggnaden kunde energieffektiviseras.

Du tar dig in via entrén och möts av en rymlig hall som ger ett välkomnande intryck och leder dig vidare in i huset. Till höger finner du ett bekvämt sovrum. Ett ljust och luftigt vardagsrum ger utrymme för avkoppling och umgänge med familj och vänner, härlig öppen spis med insats. Stora fönster släpper in naturligt ljus och ger en härlig atmosfär. Ljust kök utrustat med kyl, frys, diskmaskin samt spis/ugn.
Matplats i köket belägen framför fönster med utsikt mot grönskande skog och den lummiga baksidan. På entréplan finner du även ett praktiskt badrum med dusch. Vi tar trappen upp till övre plan och även här finns en detalj värd att nämnas, handmålad tapet i trapphuset gjord av Nybro-konstnären Eva Sundman. På övre plan finner du två väl tilltagna sovrum. Från ett av sovrummet har du utgången till balkongen med härlig förmiddagssol. En praktiskt detalj är att taket på balkongen består av självrengörande glas. Utöver detta finns ytterligare ett mindre rum som nuvarande ägare tidigare nyttjat som sovrum men används idag för förvaring. Varför inte göra om det till det perfekta hemmakontoret?

Vidare ner till källarplan som idag till fullo utnyttjas som verksamhetslokal. Om du går ner till källaren inifrån så kommer du ner i omklädningsrummet. Direkt till vänster finner du duschrum med två duschar samt tvättstuga. I anslutning till omklädningsrummet finns även helkaklad WC. Vidare genom lokalen finner vi, det som idag används som, behandlingsrummet. Ett stort rum med gott om utrymme, oavsett vad du vill att utrymmet ska nyttjas för. Vidare finner vi de två stora rummen som idag nyttjas som gym-lokaler. Det är direkt slående med vilket fantastiskt ljus och rymd det blir tack vare stort ljusinsläpp. Inte nog med det, dessutom finns true-light belysning installerad vilket ska spegla det naturliga dagsljuset. Egen ingång till lokalerna från parkeringen. Utifrån sett smälter den inglasade utbyggnaden väl in i miljön, tack vare speglande fönsterglas som helt speglar den omkringliggande omgivningen. Detta var också en av grundtankarna med utbygget: att genomföra utbyggnaden utan att göra en allt för stor inverkan på originalhuset. Taket i den inglasade utbyggnaden bygger på specialtillverkade cellplast-element med valsad plåt på över- och undersida. Ingen snö-lastberäkning har utförts på konstruktionen. Observera att lokalerna säljs utan utrustning.

På husets baksida når vi den grönskande, lummiga tomten som gränsar mot lugnande skogsparti. Äppelträd som gör god skörd. Praktisk vedförvaring utanför entrén. Vackert växthus som både kan användas som ett extra uterum eller för den som vill odla sin egna grönsaker… Praktisk uppvärmning via fjärrvärme.

Här finns verkligen alla möjligheter. Oavsett om du vill driva egen verksamhet i lokalerna eller, varför inte ge tonåringen en egen våning? Denna villa har verkligen något för alla, oavsett om du söker ett bekvämt boende med generösa utrymmen eller möjligheten att driva din egen verksamhet i ett centralt läge. Här finns gott om möjligheter att anpassa utrymmena efter dina behov och önskemål. Välkommen till ett hem som har allt!

Karta för Ripvägen 3

https://www.hemnet.se/bostad/villa-4rum-ostermalm-nybro-kommun-ripvagen-3-20662055

Avstånd till vatten: 450

  • Nybro kommun
  • Kalmar län
  • Postkod: 38234