Utgångspris: 2.295.000 kr

Beskrivning av Villa Ravelsmark 7

  • Antal rum: 4
  • Storlek: 78 m²
  • Byggår: 1940

Välkommen hem till Ravelsmark 7 – Rött hus med vita knutar som bjuder på ljuvlig utsikt över Vättern.

Husets entréplan rymmer två gedigna sovrum, sällskapsrum med eldningsbar braskamin, stilrent helkaklat badrum samt stort kök med matplats i vackert burspråk som bjuder in till härliga middagar. Köket är delvis uppdaterat genom att luckorna från Marbodal målades, spis/fläkt byttes ut 2013 och diskmaskin samt kyl & frys byttes 2022.

Från hallen finns trappa upp till ett loft som kan inredas till en mysig plats för hela familjen. Läshörna, sovplats eller varför inte ett kreativt utrymme för pyssel, skapande och skrivande? Loftet har en takhöjd på ca 180 cm i mitten av rummet.

Källaren har tvättstuga, pannrum, matkällare, förvaringsutrymmen och ett rum vilket idag nyttjats som sovrum. Härifrån kommer man också smidigt ut i trädgården genom källartrapp.

Utemiljön bjuder på en lagom stor trädgård som kan formas fritt efter behov – passar både den trädgårdsintresserade och den som är ute efter något mer lättskött. På husets baksida finns ett trädäck med nedsänkt pool i österläge som lockar till sköna stunder i solen. På framsidan en underbar uteplats i västerläge där du kan njuta av färgskådespelet över Vättern då solen går ner. Tomten rymmer även en isolerad gäststuga samt del av ett förråd som delas med grannen.

Vattenburet värmesystem med pelletspanna/elpatron som kan bytas ut mot exempelvis luft-/vattenvärmepump om så önskas.

Med lantlig läge, gångavstånd till busshållsplats och med centrala Gränna inom bra avstånd är vardagen enkel och bekväm. Ett stenkast till Ravelsmarks gård med café och gårdsbutik där du kan inhandla många lokala produkter, bland annat deras egenodlade grönsaker och kött från gården. Sommartid då cafét har öppet har du även alltid nära till en god fika eller svalkande glass. I närområdet ligger Grännas golfbana, Grännaberget med friluftsområde och kaffestuga samt Röttle by med badplats, vattenfall och historiska anor.

Behöver du fler kvadratmeter att leva på har du möjlighet att bygga ut. Det finns ett tidigare bygglov på tillbyggnad av en till våning om ca 80 kvm, arkitektritningar finns att tillgå för den intresserade.

Välkommen på visning eller hör av dig till Liselott Jarkman för mer information, 0708-12 01 62.

Karta för Ravelsmark 7

https://www.hemnet.se/bostad/villa-4rum-granna-jonkopings-kommun-ravelsmark-7-21282648

Avstånd till vatten: 800

  • Jönköpings kommun
  • Jönköpings län
  • Postkod: 56392