Utgångspris: 2 650 000 kr

Beskrivning av Villa Prästgårdsgatan 13

  • Antal rum: 7
  • Storlek: 196 m²
  • Byggår: 1914

Underbara Tuvelyckan! Uppfört 1913 av ingen mindre än bankdirektör Ingeström, som var far till den flicka som gav Astrid Lindgren inspirationen till sin älskade karaktär Madicken.
Mycket riktigt, Madicken fanns på riktigt och hon växte upp här på Prästgårdsgatan, där hon tillsammans med Astrid brukade husera.

Ett älskvärt hem med stora, ljusa rum, mysiga vrår och en atmosfär av lyx. Villan är av robust karaktär och har underhållits väl genom alla år. Idag är det än en gång dags för en del nya omtag runt om i huset och vi hoppas hitta rätt köpare som vill förvalta denna skatt vidare. Flera av husets originaldetaljer är bevarade, så som det snygga burspråket med sina handblåsta glas, serveringsgången och det platsbyggda köksskåpet. Höga listverk och fungerande kakelugn.
Huset är välplanerat med de sociala ytorna samlade på entréplan, sovrummen en trappa upp och hobbyutrymme en trappa ned. Gott om plats för hela familjen eller för er som behöver extra utrymmen. Gott om förvaringsutrymmen, både i källaren med dess verkstadsdel och lilla garage samt uppe på den stora vinden. På vinden finns också ett inrett sommarrum med utsikt långt utanför stan.
Det finns så mycket att berätta och beskriva men håller på det där, och låter er uppleva det själva på plats.

Med handen på hjärtat är detta en riktig pärla, jag kan inte säga annat. Lummig trädgård med både lusthus och stor carport. Kanonläge med alla bekvämligheter på behändigt gång och cykelavstånd.

Varmt välkomna på visning!

Karta för Prästgårdsgatan 13

https://www.hemnet.se/bostad/villa-7rum-vimmerby-vimmerby-kommun-prastgardsgatan-13-21298776

Avstånd till vatten: 2400

  • Vimmerby kommun
  • Kalmar län
  • Postkod: 59836