Utgångspris: 1 900 000 kr

Beskrivning av Villa Östgötagatan 26

  • Antal rum: 5
  • Storlek: 148 m²
  • Byggår: 1964

Läget, läget, läget….
Östgötagatan är en lugn villagata utan egentlig genomfartstrafik. Man bor nära centrum och skolor med grönområdet intill tomtgränsen.

Läget i området är perfekt med ett stort grönområde på baksidan.
Härligt västerläge på tomt och uteplats. Nära till både lekplats och bollplan.

Till nya Västerängsskolan F-6 är det bara 800m, en kort promenad på 10 min.
Centrum och järnvägsstationen ligger 1200m bort, toppen om man pendlar till Kalmar eller Växjö.

På den mysiga och lite undangömda Östgötagatan hittar vi denna gedigna 60-talsvilla. En vacker mur av ljusgrå kalksten är gräns mot gatan. Muren och tegelfasaden tillsammans med det glaserade takteglet gör att man redan utanför huset förstår att detta är en villa med det lilla extra.

Villan har ett stort härligt vardagsrum i vinkel. Det finns gott om plats, både för soffgruppen, matsalsmöbeln och ett par fåtöljer framför den murade öppna spisen.
Från vardagsrummet når man också uteplatsen som ligger perfekt. Västerläge = kvällssol med utsikt över grönområdet och skyddad från vind och insyn. En ljuvlig plats redan tidigt på våren.

Köket är även det väl tilltaget. Det finns generöst med förvaring och arbetsytor. Stora fönster mot gatan gör hela köket ljust och trevligt.

Villan har 4 sovrum där det största har dörr till uteplatsen och tomten. På detta plan finns också ett stort wc.

I källaren finner vi gillestugan, ett extra allrum med ytterligare en murad öppen spis. Hobbyrummet som kan vara arbetsrum, gästrum eller kanske tonåringens egna avdelning.
Ett smakfullt renoverat badrum med kakel och klinker. Påkostad inredning med bl.a. vägghängd toalett och glasväggar till duschen. Intill badrummet finns en stor bastu med relax.
I källaren hittar vi även tvättstuga, matkällare, förråd och mer hobbyutrymmen. Trappa till källaren både från köket och hallen.

Karta för Östgötagatan 26

https://www.hemnet.se/bostad/villa-5rum-vasterang-nybro-kommun-ostgotagatan-26-21303168

Avstånd till vatten: 950

  • Nybro kommun
  • Kalmar län
  • Postkod: 38231