Klik venligst
NYHETER 2021-4-6 KL. 14:21

Vaccination: Snart dags för de födda 1952-1956 – gott om lediga tider

Av Fredrik Svensson

Vaccination: Snart dags för de födda 1952-1956 – gott om lediga tider
En större mängd vaccin är på väg till länet, enligt Marie Ragnarsson, vaccinsamordnare. Foto: Fredrik Svensson, Region Kalmar län

Senare under veckan kommer de länsbor som är födda mellan 1952 och 1956 att erbjudas möjlighet att boka tid för vaccination. Och just nu finns det enligt Region Kalmar län gott om lediga tider vid de vaccinationscentraler som öppnar nästa vecka i Kalmar och Västervik.

LÄNET. Det för många efterlängtade brevet kommer att trilla in hos en ny åldersgrupp, och under veckan får de som är mellan 65 och 69 år möjlighet att börja boka tider.

– Vi är nu på väg att rejält utöka kapaciteten. Vi kommer att få in en större mängd vaccin till länet och med vaccinationscentralerna kommer betydligt fler att kunna vaccineras varje dag, säger vaccinsamordnare Marie Ragnarsson, i ett pressutskick.

Som vanligt gäller tidsbokning via 1177.se, och under veckan 15 och 16 finns det enligt uppgift gott om lediga tider. Det går att boka på vaccinationscentralerna oavsett var i länet som en bor.


SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE I NYHETER

Fler nyheter

MEST LÄSTA NYHETER

Fler nyheter