Klik venligst
NYHETER 2021-3-1 KL. 17:27

Omröstning: Laila Naraghi har en verkligt personlig favorit till Sveriges nationalblomma

Av Fredrik Svensson

Omröstning: Laila Naraghi har en verkligt personlig favorit till Sveriges nationalblomma

Det pågår en omröstning, anordnad av Svenska Botaniska föreningen, kring att utse Sveriges nationalblomma. När socialdemokraten Laila Naraghi får välja blir det inte en röd ros utan ett mer personligt val – linnean.

KALMAR LÄN. Det är dags för final i Svenska Botaniska föreningens omröstning för att utse Sveriges nationalblomma. De 10 blommor som fick flest röster av de 30 blommor som ingick i kvalomgången har gått vidare till final, och alla kan rösta.

– Det är en så fin idé att utse en vacker symbol för oss alla att samlas runt, säger Laila Naraghi, riksdagsledamot för Socialdemokraterna i Kalmar län, i ett pressutskick.

Själv har hon en verkligt personlig favorit bland de tio kandidaterna.

– Det är tio riktigt bra finalister, var och en vore en värdig vinnare, men det är klart att jag har särskilt varma känslor för linnean. Det är verkligen en fin blomma och min dotter heter så, säger Laila Naraghi.

De tio blommor som gått till final är: blåbär, hästhov, lingon, linnea, liten blåklocka, midsommarblomster, rödklöver, skogsstjärna, smultron och styvmorsviol. Omröstningen pågår fram till den 12 mars på nationalblomma.se.


SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE I NYHETER

Fler nyheter

MEST LÄSTA NYHETER

Fler nyheter