Klik venligst
NYHETER 2021-2-22 KL. 09:24

Länet: Liberalernas regionråd blir ny ordförande i Östersjösamarbete

Av Fredrik Svensson

Länet: Liberalernas regionråd blir ny ordförande i Östersjösamarbete
Johanna Wyckman (L) är ny ordförande för ERB Youth Board. Foto: Region Kalmar län, Open StreetMap, REDQUASAR/Pixabay

Regionrådet Johanna Wyckman (L) tar över ordförandeklubban i ungdomsstyrelsen för den internationella organisationen Euroregion Baltic, ett samarbete mellan regioner kring sydöstra Östersjön.

KALMAR LÄN. Det var på fredagseftermiddagen som Johanna Wyckman valdes till ny ordförande för ERB Youth Board, där hon tidigare varit styrelseledamot.

Region Kalmar län är en av medlemmarna i Euroregion Baltic, ERB, ett internationellt samarbete i de sydöstra delarna av Östersjöregionen, och som grundades 1998. Organisationens ungdomsstyrelse arbetar med att stärka ungas deltagande i demokratin och få fler ungdomar intresserade av internationellt samarbete.

– Under mitt ordförandeskap hoppas jag också kunna öka vårt inflytande på beslut och prioriteringar i makroregionen, säger Johanna Wyckman i ett pressutskick.

– Det är viktigt att frågor vår generation tycker är viktiga, som hållbarhet, jämställdhet och demokrati, inte glöms bort.

I ERB ingår förutom Region Kalmar län även Region Blekinge, Region Kronoberg, Skånes kommuner, Bornholms Regionkommun, Region Pommern, Region Warmia-Mazurien, Kaliningrad län, Klaipedaregionen och Kommunförbundet för polska kommuner i ERB-regionen.

SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE I NYHETER

Fler nyheter

MEST LÄSTA NYHETER

Fler nyheter