Klik venligst
NYHETER 2021-6-29 KL. 13:13

Covid-19: Alla över 18 kan boka vaccintid från och med torsdag

Av Fredrik Svensson

Covid-19: Alla över 18 kan boka vaccintid från och med torsdag

Torsdag 1 juli kommer alla som fyllt 18 år att kunna boka tid för att vaccinera sig mot covid-19. Samtidigt släpps nya vaccintider under tisdagseftermiddagen, meddelar Region Kalmar län.

LÄNET. Regionen väljer att flytta gruppen 18 till 29-åringar. Istället för slutet av juli erbjuds de nu boka tid redan från torsdag, 1 juli.

– Vi ligger väldigt bra till när det gäller vaccinationerna. Därför vill vi släppa på den sista gruppen redan nu. Men innan dess har de som är födda 1991 och tidigare möjlighet att boka de nya tiderna, säger vaccinsamordnare Marie Ragnarsson i ett pressutskick.

Anledningen till beslutet är att snart hälften av länets befolkning över 18 år är färdigvaccinerad.

– Det är väldigt positivt att vi nått så här långt så snabbt. Nu planeras på nationell nivå för hur vaccinationerna ska ske för 16- och 17-åringarna. I Kalmar län rör det sig om 5 000 ungdomar, som kommer att erbjudas vaccination.

I dag, tisdag 29 juni, kommer drygt 6 000 nya tider att läggas upp vid 17-tiden. Även reservlistan öppnas för dem som fyllt 18 år. Genom att skriva upp sig där kan man bli uppringd vid återbud och om det finns ej utnyttjade doser kvar vid de olika vaccinationsenheterna.

Ytterligare tider släpps nästa vecka.