Klik venligst
NORRA LÄNET 2021-6-17 KL. 06:05

Vimmerby: Kommunen har börjat köra ut aktivitetslådor till tätorterna

Av Fredrik Svensson

Vimmerby: Kommunen har börjat köra ut aktivitetslådor till tätorterna
Foto: Anders Jönsson, Vimmerby kommun

Lådor fyllda med redskap för snabb, spontan fysisk aktivitet har börjat köras ut till tätorter runtomkring i Vimmerby kommun, det meddelade kommunen under onsdagen. Dessutom har innebandymål ställts ut på de flesta skolgårdar.

VIMMERBY. Svarta lådor i form av träpallar med lock fyllda med olika bollar, racketar, slagträn, rockringar och annat har ställts ut på strategiska platser i kommunen.

– Vi är väldigt glada att att vi fått ut aktivitetslådorna, vi hade en förhoppning om att få ut dem innan skolorna tog sommarlov, vi ser vinster i att lådorna både kan användas skoltid men framförallt efter skoltid och nu under sommarlovet, säger utvecklingsavdelningens Anton Palmér i ett nyhetsutskick.

– Vi vet redan att mer än vart fjärde organiserat träningstillfälle för barnen inte blivit av nu under pandemin så vi hoppas att dessa lådor kan göra det lättillgängligt för aktivitet och framförallt så bidrar det till att alla människor oavsett ekonomiska förutsättningar kan låna och vara aktiva.

Och det ska inte ha tagit långt tid innan innehållet i lådorna började användas.

– Redan en timma efter att vi satte ut lådan i Storebro så fick vi bilder på att det var flera barn, både killar och tjejer som lekte med prylarna, säger Mirja Holgersson, utvecklingsavdelningen, i utskicket.

– Vi har inför placeringen av lådorna varit i kontakt med föräldraföreningar och ortsbor för att skapa oss en så bra bild som möjligt vart bästa placeringarna är. Om det finns andra tankar på placeringar så hör gärna av er till oss så tänker vi om. Det absolut viktigaste för oss är att innehållet i lådorna används.

Här finns lådorna:
Rumskulla, Skolgård
Djursdala, Dalavallen
Södra vi, Skolgård
Tuna, Skolgård
Frödinge, Skolgård
Storebro centrum, Multiarena
Gullringen, Skolgård

Under denna vecka är förhoppningen att köra ut även i Vimmerby tätort.

Källa: Vimmerby kommun