Klik venligst
NORRA LÄNET 2021-5-18 KL. 12:36

Västervik: Tillbaka till skolbänkarna i samtliga högskolor – "avsluta terminen på plats"

Av Fredrik Svensson

Västervik: Tillbaka till skolbänkarna i samtliga högskolor –

De tre högstadieskolor som bedrivit en blandning av när- och fjärrundervisning ska från och med måndag 24 maj återgå till undervisning på plats för alla elever. Sjunkande smittsiffror ligger bakom beslutet.

VÄSTERÅS. Kommunens barn- och utbildningschef Magnus Bengtssons fattade beslut om att avsluta fjärrundervisningen från och med nästa vecka för Östra Ringskolan i Gamleby, Ellen Keyskolan och Ludvigsborgsskolan i Västervik. Sedan tidigare har Ankarsrumsskolans högstadie återgått till närundervisning.

– Vi har inväntat en trend med förbättrad smittstatistik och nu är vi där med sjunkande siffror fyra veckor i rad. Det är ett bra läge för att ta tillbaka alla elever till våra högstadier, säger Magnus Bengtsson, barn- och utbildningschef, i ett pressutskick.

– Det känns skönt att vi kan ge det här beskedet nu, det är inte många veckor som återstår av vårterminen och vi längtar efter att träffa alla elever på plats i skolorna igen.

Men enligt Bengtsson kommer de att vara fortsatt vaksamma över utvecklingen, och är redo att fatta nya snabba beslut om det skulle behövas. Enligt Hela Östra Smålands senaste sammanfattning över covid-19-läget ligger Västervik en bra bit under länets smittotal, med strax under 2 fall per 1 000 jämfört med närmare 3,9. Bara Borgholm och Torsås har bättre siffror.

– Vi vet att undervisning på plats i skolans lokaler är det bästa för de allra flesta elever och det känns väldigt bra att nu kunna välkomna våra elever tillbaka till skolan, säger grundskolechef Ewa Myhrén i utskicket.

– Det känns så bra så att vi nu kan avsluta terminen på plats för alla och det gör att vi också får chansen att avsluta på bästa sätt för alla elever och även ge alla våra ungdomar en riktigt bra start på sommaren.