Klik venligst
NORRA LÄNET 2021-3-30 KL. 10:17

Västervik: Östra Ringskolan kör mixad undervisning – alla på plats i Ankarsrum

Av Fredrik Svensson

Västervik: Östra Ringskolan kör mixad undervisning – alla på plats i Ankarsrum
Foto: Anders Jönsson

Tre av fyra högstastideskolor i Västerviks kommun blandar när- och fjärr undervisning under åtminstone två veckor efter påsklovet. Undantaget är Ankarsrums högstadieskola som fortsätter ta emot alla elever från alla klasser.

VÄSTERVIK. Barn- och utbildningsförvaltningens chef Magnus Bengtsson har beslutat att Ellen Keyskolan och Ludvigsborgsskolan i Västervik ska fortsätta med när- och fjärrundervisning. Men även att Östra Ringskolan i Gamleby övergår till en mix av när- och fjärrundervisning de två första veckorna efter påsklovet.

– Så som situationen nu ser ut med smittspridningen i samhället i kombination med de olika förutsättningarna som råder på högstadieskolorna så är den bästa lösningen att på Ludvigsborgsskolan, Ellen Key och Östra Ring kombinera undervisning på plats med fjärrundervisning, säger Magnus Bengtsson, i ett pressmeddelande.

– Med denna lösning kan elever och lärare träffas regelbundet och undervisningen kan upprätthållas, samtidigt som risken för smittspridning minskas.

Den blandade undervisningen förlängs alltså nu under perioden från 12 april till och med 23 april.

– Jag vill uppmana alla till att fortsätta hålla i och hålla ut med de rekommendationer som vi nu har haft under ett år. Alla elever, medarbetare och föräldrar har gjort ett fantastiskt jobb under året för att hjälpas åt med det här, och nu är det viktigt att vi fortsätter att göra allt vi kan för att skapa förutsättningar för våra elevers skolgång, säger Västerviks kommuns grundskolechef Ewa Myhrén i ett pressutskick.