Klik venligst
NORRA LÄNET 2021-2-25 KL. 07:40

Västervik: Kommunens högstadieskolor går över till fjärrundervisning

Av Fredrik Svensson

Västervik: Kommunens högstadieskolor går över till fjärrundervisning
Foto: Anders Jönsson

Ankarsrumsskolans högstadie, Ellen Keyskolan, Ludvigsborgsskolan och Östra Ringskolan kommer att undervisa eleverna på distans från måndag 1 mars. Västerviks kommun följer därmed rådet från smittskyddsläkaren i Kalmar län.

VÄSTERVIK. Det var under onsdagseftermiddagen som smittskyddsläkaren uppmanade huvudmännen i kommunerna att införa distansundervisning. Västerviks kommun har pekats ut som extra drabbad av den brittiska varianten av coronaviruset.

Ellen Keyskolan har haft fjärrundervisning under de två sista veckorna före sportlovet på grund av smittspårning och undervisningen kommer att fortsätta på samma vis ytterligare en vecka.

“För Ludvigsborgsskolan i Västervik, Ankarsrumsskolans högstadie och Östra Ringskolan i Gamleby är det första gången sedan veckan efter jullovet då en liknande åtgärd genomfördes på alla de fyra skolorna av samma skäl”, skriver Västerviks kommun i ett nyhetsinlägg.

Det är den tillförordnade barn- och utbildningschef Ewa Myhrén som under onsdagskvällen fattade beslutet att gå över till fjärrundervisning.

– Fjärrundervisning i skolan är en följd och effekt av smittspridning i samhället. För att vi ska kunna bedriva närundervisning krävs det att vi följer de rekommendationer som ges och att alla provtar sig och sin familj vid symptom, även milda symptom, säger hon i ett inlägg.

Cirka tusen högstadieelever får nu följa undervisningen hemifrån. Enligt Eva Myhrén kommer uppgifter om skolmat, chromebooks, litteratur och andra praktiska detaljer kommer att skickas ut från respektive skola under de närmaste dagarna.