Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
NORRA LÄNET 2021-4-15 KL. 17:24

Västervik: Gymnasiet fortsätter med att blanda undervisning

Av Fredrik Svensson

Västervik: Gymnasiet fortsätter med att blanda undervisning
Foto: Anders Jönsson

Växelvis när- och fjärrundervisning fortsätter på Västerviks gymnasium under vecka 16 och 17. “Vi lever på hoppet”, säger gymnasiechefen.

VÄSTERVIK. Smittläget i kommunen gör att barn- och utbildningschef Magnus Bengtsson under torsdagen beslutat att undervisningen för elever på Västerviks gymnasium ska ske med växelvis när- och fjärrundervisning i ytterligare två veckor.

– Vi har under senvintern och våren hoppats på att smittläget skulle tillåta oss att ha fler elever på plats, men smittspridningen och regionens rekommendationer ger vid hand att vi under ytterligare ett par veckor behöver fortsätta med växelvis fjärrundervisning enligt den omfattning vi arbetat med sedan i januari, säger Västerviks kommuns barn- och utbildningschef Magnus Bengtsson i ett pressutskick.

För de högskoleförberedande programmen gäller att årskurs 2 är på plats under vecka 16, och årskurs 3 under veckan 17. Yrkesprogrammen har fjärrundervisning för årskurs 1 vecka 16 och årskurs 2 vecka 17.

För gymnasiesärskola och introduktionsprogrammen fortsätter närundervisning på heltid. Komvux bedrivs i första hand på distans. Nya beslut för maj och juni kommer att tas i mitten av vecka 17.

– Vi lever på hoppet att följsamhet mot råd och rekommendationer och den påbörjade massvaccinering kan få ner smittalen så att vi den sista delen av terminen kan erbjuda mer undervisning på plats, säger Jörgen Jonsson, gymnasie- och vuxenutbildningschef på Västerviks kommun, i utskicket.

– Nu gäller det verkligen att vi hjälps åt tillsammans.