Klik venligst
NORRA LÄNET 2021-3-26 KL. 18:29

Litteraturnod Vimmerby deltar i spetsutbildningen Skrivyta syd – söker utbildad författare i länet

Av Fredrik Svensson

Litteraturnod Vimmerby deltar i spetsutbildningen Skrivyta syd – söker utbildad författare i länet
Foto: Yerson Retamal/Pixabay

Regionerna i södra Sverige driver gemensamt spetsutbildningen Skrivyta syd. En utbildning som ger sex författare, en från varje region, möjlighet att utveckla sitt konstnärliga skrivande.

VIMMERBY. Blekinge, Halland, Jönköping, Kalmar, Kronoberg och Skåne har varsin plats på utbildningen Skrivyta syd.

– Det är spännande att Litteraturnod Vimmerby får vara med i det här större sammanhanget. Vi hoppas få se nya författarskap växa fram, säger Anna Mellergård, litteraturutvecklare i region Kalmar, i ett pressutskick.

– Genom Skrivyta syd vill vi skapa möjligheter för personer med litterära ambitioner att få stöd i att utvecklas och komma fram som författare, säger Peter Nyberg, litteraturutvecklare i region Jönköping.

Deltagarna kommer att få vara med om två residens och få möjlighet att samtala kring författarskapet med Litteraturnod Vimmerbys regionförfattare i Kalmar län, Ami Andersson och Anna Wiberg Sääf samt utveckla sitt skrivande och träffa etablerade författare.

– Skrivyta syd är en spetsutbildning där varje plats skräddarsys utifrån deltagarens behov. Därför utlyser vi bara en plats i varje län, säger Peter Nyberg i pressutskicket.

– Vi kommer att sätta samman en konstnärlig jury med professionella personer som bedömer de inkomna ansökningarna, säger Anna Mellergård.

Ansökan görs via vimmerby.se/utlysningskrivytasyd. Den som är intresserad ska vara i början av sitt författarskap, boende i länet och ha en högre utbildning i kreativt skrivande eller liknande.