Klik venligst
NORRA LÄNET 2021-2-23 KL. 12:12

Länsbänken: Jan R Andersson ställer inte upp för omval – flyttar till Vimmerby

Av Fredrik Svensson

Länsbänken: Jan R Andersson ställer inte upp för omval – flyttar till Vimmerby
Foto: Anders Jönsson, Riksdagen

Den nuvarande. och fjärde, mandatperioden blir den sista för riksdagsledamoten Jan R Andersson (M). Det berättar han i en intervju med Vimmerby Tidning.

KALMAR LÄN. Han är för närvarande ledamot i försvarsutskottet och suppleant i EU-nämnden, och enligt Riksdagens databas har Jan R Anderssons namnteckning stått på 451 motioner och 61 skriftliga frågor.

Till Vimmerby Tidning säger han att beslutet att inte ställa upp till omval 2022 grundar sig på att han vill tillbringa mer tid hemmavid:

– För ett och ett halvt år sedan blev jag pappa och därför känns det inte som rätt läge att befinna mig mycket i Stockholm eller att resa mycket, säger han.

Men hemmavid blir inte Kalmar, där han är folkbokförd. Istället är det Vimmerby, där sambon Marie Nicholson är kommunstyrelsens vice ordförande. Andersson är inte främmande för att ta på sig nya, lokala uppdrag.

– Jag tar gärna på mig lokala förtroendeuppdrag i Vimmerby, förutsatt att jag blir föreslagen och vald, förstås. Och det behöver inte handla om kommunstyrelsen, det sköter Marie så bra, säger han till Vimmerby Tidning.

Vid en flytt till Vimmerby kommer Jan R Andersson även att lämna sin plats som ledamot i kommunfullmäktige i Kalmar kommun.