Klik venligst
NORRA LÄNET 2021-5-27 KL. 13:02

Kalmar/Västervik: Nästa vecka kan Svenska Bio ta in 50 besökare i salongen

Av Fredrik Svensson

Kalmar/Västervik: Nästa vecka kan Svenska Bio ta in 50 besökare i salongen
Foto: Andreas Glöckner/Pixabay

Svenska Bios biografer har haft öppet under pandemin, med stränga restriktioner. Men från och med måndag meddelas att gränsen på åtta personer utökas, och så många som 50 personer kan ta plats i salongen, om utrymmet tillåter.

KALMAR/VÄSTERVIK. Biograferna får förutom fler besökare även utöka öppettiderna, vilket Biostaden i Kalmar och Västervik tänker göra.

– Det är många som uppskattat att vi hållit öppet under hela den här perioden. Folk har verkligen längtat efter filmupplevelsen som inte går att få någon annanstans, säger Peter Fornstam, vd för Svenska Bio, i ett pressutskick.

– Det är fantastiskt att vi äntligen kan välkomna fler till salongerna och ge dem en möjlighet att på ett tryggt och säkert sätt dela filmupplevelsen tillsammans med andra.

Men för att vara fortsatt smittsäkra kommer biograferna att sprida ut visningstiderna för att minska antalet personer i foajéerna.

– Vi ser till att våra besökare ska kunna gå på bio på ett tryggt sätt. Eftersom vi aldrig stängt ner helt har vi kontinuerligt jobbat med smittskyddsåtgärder. När vi dessutom valt att satsa extra på att rusta upp biograferna är alla våra biografer redo att ta emot fler besökare, säger Åke Hedlund, vice VD och driftschef på Svenska Bio, i utskicket.

Biopremiärer:

Maj och juni:
Godzilla vs. Kong
Tom & Jerry
Cruella
Sune - Uppdrag Midsommar
Pelle Kanin 2: På rymmen
A Quiet Place Part II.

Juli och augusti:
Fast & Furious 9
Black Widow
Space Jam: A New Legacy
Respect

Höst och vinter:
No Time to Die
Top Gun: Maverick.