Klik venligst
NORRA LÄNET 2021-2-16 KL. 10:31

Hultsfred: Kommunen är bättre på telefoni – sämre på e-post

Av Fredrik Svensson

Hultsfred: Kommunen är bättre på telefoni  – sämre på e-post
Foto: Foundry Co/Pixabay, Lokal_Profil/Wikimedia

Hultsfreds kommun är en av 106 kommuner som låter företaget Profitel undersöka hur bra svarstider, och svar, är via telefon och mejl. I år hamnade kommunen på plats 44, bär det gäller telefoni.

HULTSFRED. Undersökningen går i stort ut på att företaget, via olika mejladresser och telefonnummer kontaktar kommunerna med frågor. Sedan mäts hur snabbt svar ges, hur lång tid det tar att komma i kontakt med rätt person, och kvaliteten på svaren.

I den senaste undersökningen hade Hultsfreds kommun förbättrat resultatet vad gäller telefoni. Till exempel fick “intresse och engagemang” från de som företaget talat med betyget ”God” i hela 97 procent av samtalen.

“När det gäller bemötande har dock en försämring skett jämfört med förra året, men Hultsfred ligger ändå lite högre än genomsnittet bland kommunerna med 99 procent mycket gott eller gott bemötande.”

– Vi vill att alla som kontaktar oss ska känna att de får ett gott bemötande, och att intresset och engagemanget är gott i 97 procent av samtalen är mycket roligt att se, säger Ann-Sofi Karlsson, kommunvägledare, i ett nyhetsutskick.

– Vi märker inte heller några större förändringar i siffrorna trots att 2020 var ett annorlunda år med en pågående pandemi och ett stort tryck på delar av organisationen. Som exempel har äldreomsorgen förbättrat resultatet jämfört med föregående år vad gäller telefoni.

Men när det gäller kontakt via e-post har Hultsfreds kommun halkat efter.

“I delen där man mäter hur lång tid det tar att få svar på en fråga via e-post och kvaliteten på svaren, om de innehåller någon merinfo utöver svaret på frågan, ligger Hultsfreds kommun dock lägre än genomsnittet för de deltagande kommunerna“, konstateras det.

Men när det gäller avsändare och kontaktuppgifter har kommunen höjt sig något, och ligger över snittet.