Klik venligst
NORRA LÄNET 2021-2-12 KL. 08:27

Även Västervik har vaccinerat alla på särskilt boende – "Imponerande arbete!"

Av Fredrik Svensson

Även Västervik har vaccinerat alla på särskilt boende –
Foto: Anders Jönsson

Under torsdagen kunde Västerviks kommun meddela att alla boende på särskilda boenden fått den andra vaccinationssprutan, och därmed snart har skydd mot covid-19.

VÄSTERVIK. Kommunen var, efter Mörbylånga, andra ut i länet när vaccineringen startade.

– Det är oerhört glädjande att samtliga särskilda boenden i Västerviks kommun nu blivit färdigvaccinerade, säger regionstyrelsens ordförande Angelica Katsanidou (S).

– Med varje spruta ökar hoppet och framtidstron, nu gäller det att vi håller i det goda arbetet. Samarbetet mellan kommun och region har varit mycket gott. Det ser vi inte minst när vi jämför oss nationellt gällande andel vaccinerade där vi i Kalmar län ligger i toppskiktet.

Enligt statistik från Folkhälsomyndigheten ligger Kalmar län bra till i landet när det gäller andel vaccinerade. Nära 7 procent har fått första sprutan och snart 1 procent har fått den andra.

– Medarbetarna har gjort ett mycket imponerande arbete för att få ut doserna på ett flexibelt, snabbt och tryggt sätt, säger kommunstyrelsens ordförande, Dan Nilsson (S).

– Att nu samtliga personer på särskilt boende inom kort kommer ha ett fullgott skydd mot viruset är enormt glädjande. Det goda samarbetet mellan kommun och region bådar gott för kommande massvaccinering.


SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE I NORRA LÄNET

Fler nyheter

MEST LÄSTA NORRA LÄNET

Fler nyheter