Småland i våra hjärtan

Kategori: Mörbylånga kommun (Sida 1 av 9)

Järnvägsgatan 2 – – Mörbylånga kommun

Utgångspris: 5 950 000 kr

Beskrivning av Villa Järnvägsgatan 2

 • Antal rum:
 • Storlek: 214 m²
 • Byggår: 1980

Välkommen till Järnvägsgatan 2! På en unik hörntomt nere i Mörbylångas vackra hamn kan vi nu presentera denna 1½-plansvilla med enastående panoramavy över Kalmarsund. Här har man verkligen planerat för att ta vara på så mycket av den vackra utsikten som bara möjligt. Från flertalet av husets fönster har vi obruten utsikt över sundet i väster och hamnen mot norr. Njut av att ha första parkett till vintervackra solnedgångar och höstens häpnadsväckande stormar inifrån värmen av ditt eget hem. På den plattsatta innergården finns bland annat en swimpool i nära anslutning till husets bastu, ett fint växthus samt en mysig pergola. Ta en solskenspromenad till restaurang- och cafélivet kring torget eller bort till badbryggorna på andra sidan hamnen. I Mörbylånga finns det du behöver som exempelvis skola, matbutik och vårdcentral på cykelavstånd och till Färjestaden är det ca 15 minuter med bil. Det finns även goda bussförbindelser till Kalmar.

Karta för Järnvägsgatan 2

https://www.hemnet.se/bostad/villa-214m2-morbylanga-morbylanga-kommun-jarnvagsgatan-2-21272442

Avstånd till vatten: 50

 • Mörbylånga kommun
 • Kalmar län
 • Postkod: 38650

Vickleby bygata 8 – – Mörbylånga kommun

Utgångspris: 1 100 000 kr

Beskrivning av Tomt Vickleby bygata 8

 • Antal rum:
 • Storlek:
 • Byggår:

I den genuina Ölandsbyn Vickleby, ca 8 km söder om Färjestaden, har vi nu nöjet att sälja en obebyggd tomt om 1051 kvm med bra läge utefter bygatan med möjlighet till utsikt över Kalmarsund. Närmsta grannar är bland andra Vickleby hembygdsgård, byns medeltidskyrka med prästgård, byns tidigare gamla skola och före detta församlingshem. Byggnadsplan medger byggnation i två plan. Kommunalt vatten och avlopp samt el finns i tomtgräns. Bevattningsbrunn finns på tomten. Infart sker från bygatan via ny öppning i befintlig stenmur.

Vickleby anses av många, ha Ölands vackraste bygata och vid denna ligger Capellagården, en skola för hantverk, grundad av Carl Malmsten med hantverksutställning, sommar-cafe och pub, doftande rosengård och örtagård m.m. Bra mat i vacker miljö finner du på Bo Pensionat. Övrig service, affärer samt skola finner du i Mörbylånga eller Färjestaden. Förskola finns i byn. Till havet med fin badplats och ”surfmeckat” vid Haga Park eller fågelskådning vid Beijershamn är det ca två km.

På östra sidan av landsvägen finns det vackra och unika hedlandskapet Stora Alvaret med en säregen flora.

Byggnadsplan medger byggnation av bostadsbyggnad, i två plan med högsta höjd om 7,0 meter. Byggyta om max 200 kvm varav gårdshus max 50 kvm. Vid nybyggnad skall hänsyn tagas till bebyggelseområdets egenart beträffande materialval och fasad utformning.

El-anslutning får ske i samråd med EON, kostnad kontakta EON för prisuppgift. – Indikativt pris är 50 000 kronor. V/A kostar 237 684 kr (2024 enligt Mörbylånga kommun).

Karta för Vickleby bygata 8

https://www.hemnet.se/bostad/tomt-vickleby-morbylanga-kommun-vickleby-bygata-8-21285201

Avstånd till vatten: 2000

 • Mörbylånga kommun
 • Kalmar län
 • Postkod: 38693

Svinggränd 4 – 4 – Mörbylånga kommun

Utgångspris: 3 945 000 kr

Beskrivning av Villa Svinggränd 4

 • Antal rum: 4
 • Storlek: 122 m²
 • Byggår: 2023

Nu erbjuds tillfället att få bli den första ägaren till denna enplansvilla och skapa ditt nya drömhem. Huset som ligger i ett av Ölands mest expansiva kvarter, Saxnäs, står nu precis färdigställd och väntar på dig!

Här lever man nära det bästa av Öland, natur, havet och golfbana. Behagligt avstånd till Ölandsbron är en fördel många uppskattar i Saxnäs. I kvarteret bor det många nyinflyttade familjer så det kommer bli enkelt att trivas.
Huset har allting i ett och samma plan, tre sovrum, varav ett större med skjutdörrsgarderober. De andra två är i samma storlek och även de med vanliga garderober. Två duschrum som är fullt utrustade och med stilsäkra val. Ljus och välkomnande hall direkt vid entrén samt även en groventré/tvättstuga på gaveln utav huset. Köket som för många är mittpunkten hemmet är ljus och modernt med rostfria vitvaror. Alla snickerier kommer ifrån Vedum och ger ett rejält intryck för att verkligen svänga runt bland kastruller och karotter här! Genom solceller på taket blir dessutom riktigt snålt att bo och leva i för framtiden. Huset är uppfört av Smålandsvillan och av modellen Fredriksdal.

Varmt välkommen på visning!

Karta för Svinggränd 4

https://www.hemnet.se/bostad/villa-4rum-saxnas-morbylanga-kommun-svinggrand-4-20547997

Avstånd till vatten: 550

 • Mörbylånga kommun
 • Kalmar län
 • Postkod: 38695

Ytterrör 204 – 4 – Mörbylånga kommun

Utgångspris: 2 695 000 kr

Beskrivning av Fritidshus Ytterrör 204

 • Antal rum: 4
 • Storlek: 91 m²
 • Byggår: 1978

Inbäddad i härlig grönska samt med ett natur-och havsnära läge välkomnar vi er till Ytterör 204!

Idylliskt och tilltalande boende i genomgående mycket gott skick på en stor och grönskande tomt i populära Ytterör. Detta fräscha och välplanerade 1-planshus genomgick en omfattande renovering samt tillbyggnad under åren 2010-2013 erbjuder ca 91 kvm fördelat på 4 rok varav 2 sovrum. Stora och öppna sällskapsytor som utgörs av kök och vardagsrum i öppen planlösning samt vinterbonat uterum. Säljaren har nyttjat huset som fritidsboende men det lämpar sig även som permanentboende. Luft-/luftvärmepump och tilläggsisolerad fasad samt nyare fönster borgar för låga uppvärmningskostnader.

Ett mer rofyllt ställe att ladda batterierna på är nog svårt att hitta!

Fastigheten gränsar mot öppna vyer på baksidan och trädgården kräver inga stora insatser.

Trevlig gäststuga med pentry samt WC/dusch som underlättar för dina sommargäster.

Endast en kort cykeltur ner till Kalmarsund och fina badplatser samt med naturen in på knuten är detta ett riktigt kanonläge. Ett praktiskt läge mellan Borgholm och Färjestaden. Dessutom är det endast en kortare biltur över till Kalmar.

Denna ölandspärla utgör verkligen ett riktigt härligt boende som man inte ser till salu så ofta.

Så varmt välkommen att höra av er för mer information eller för att boka in er på visning!

Karta för Ytterrör 204

https://www.hemnet.se/bostad/fritidsboende-4rum-ytterror-morbylanga-kommun-ytterror-204-21336364

Avstånd till vatten: 400

 • Mörbylånga kommun
 • Kalmar län
 • Postkod: 38695

Runsbäck 701 – 2 – Mörbylånga kommun

Utgångspris: 1 850 000 kr

Beskrivning av Fritidshus Runsbäck 701

 • Antal rum: 2
 • Storlek: 49 m²
 • Byggår: 1970

Drömmer du om att äga mark i Runsbäck? Här har vi en sällsynt möjlighet där försäljningen avser två fastigheter, den ena en dold pärla i form av en mysig tomt på vilken det idag finns en stuga i stort behov av kärlek. Den andra fastigheten är en lantbruksfastighet med lövskogsområde och möjlighet att arrendera ut åkermark. Denna fastighet sträcker sig hela vägen ner till Kalmarsund och mynnar ut i en liten badstrand där det finns en sjöbod som ingår i försäljningen. I köpet ingår också en markbit ca 3000 kvm som gränsar mellan Runsbäcksvägen, Sundsvägen och Sjövägen.

Välkommen med din intresseanmälan!

Karta för Runsbäck 701

https://www.hemnet.se/bostad/fritidsboende-2rum-farjestaden-morbylanga-kommun-runsback-701-21336576

Avstånd till vatten: 400

 • Mörbylånga kommun
 • Kalmar län
 • Postkod: 38693

Sagovägen 10, Arontorp – – Mörbylånga kommun

Utgångspris: 1 875 000 kr

Beskrivning av Fritidshus Sagovägen 10, Arontorp

 • Antal rum:
 • Storlek: 74 m²
 • Byggår: 1976

Välkommen till lummiga Sagovägen i Arontorp! Här möts vi av ett välplanerat bostadshus och en kompletterande gäststuga med eget duschrum och pentry. Altanen och trädgården på husets baksida är en trolsk oas, väl skyddad från insyn av den omgärdande grönskan. Husets altan och matrummet som ligger i anslutning till det är verkligen det här husets hjärta. Här finns plats att samlas och umgås men även att koppla av under årets alla årstider och väderlekar. Med naturen precis inpå knuten erbjuds här många fina promenadstråk och att strosa längs Sagovägen och leta efter alla fina trästatyer i området är en aktivitet som passar hela familjen!

Välkommen på visning.

Karta för Sagovägen 10, Arontorp

https://www.hemnet.se/bostad/fritidsboende-74m2-arontorp-morbylanga-kommun-sagovagen-10,-arontorp-21336578

Avstånd till vatten: 3200

 • Mörbylånga kommun
 • Kalmar län
 • Postkod: 38696

Sirapsgatan 8 – 3 – Mörbylånga kommun

Utgångspris: 2 695 000 kr

Beskrivning av Villa Sirapsgatan 8

 • Antal rum: 3
 • Storlek: 81 m²
 • Byggår: 2023

Nyproducerat parhus i Norra Viken, Kvarteret Havsbrisen nu till salu! Detta boende är precis färdigställt och söker nu sin första ägare som kommer skapa ett härligt hem eller sommarboende på Öland.

Här bor man på badrocksavstånd ner till underbara Kalmarsund, längs strandpromenaden som leder in till Mörbylånga Hamn och trevligt centrum. Det finns både mysig badplats och fina ytor till att vistas en härlig dag på Öland. Ytterligare en fördel att området ligger endast ca 15 min ifrån Ölandsbron.

Huset erbjuder en social planlösning där vi direkt välkomnas in i kök och vardagsrum med härligt ljusinsläpp. Hallen har också fin förvaring med garderob och stora klinkerplattor. Köket är välutrustat och stilrent med rostfria vitvaror samt stänkskydd med kakel. Havsutsikt från köksfönstret. Från vardagsrummet har vi utgång till trädgården och altanen på den trevliga baksidan. Två bra sovrum med garderober, ett snyggt helkaklat duschrum med tvättmaskin och torktumlare samt en extra gäst-WC. Kommunalt VA och Fiber inkopplat. Möjligt med billigare bolån på banken tack vare B-klass på energideklarationen (låg förbrukning).

Praktiskt, modernt och ekonomiskt hus med fina möjligheter till låga driftkostnader i framtiden. Även parhuset vägg i vägg med detta är till salu! Varmt välkomna att kontakta oss för mer info!

Karta för Sirapsgatan 8

https://www.hemnet.se/bostad/villa-3rum-morbylanga-morbylanga-kommun-sirapsgatan-8-21295695

Avstånd till vatten: 200

 • Mörbylånga kommun
 • Kalmar län
 • Postkod: 38650

Kapten Liljas väg 26 – 3 – Mörbylånga kommun

Utgångspris: 795 000 kr

Beskrivning av Lägenhet Kapten Liljas väg 26

 • Antal rum: 3
 • Storlek: 70 m²
 • Byggår:

Välplanerad trea i populära Algutsrum med härlig balkong och utsikt mot byn och kyrkan. Fräscht kök med trevligt färgval och gott om arbetsytor. Ljus och trevlig interiör med två bra sovrum, rymligt vardagsrum, kök med matplats samt ett trevligt badrum. Härlig balkong där du kan njuta av eftermiddagssolen. Här bor du i ett lugnt område med närhet till såväl stad som natur. Förråd och gemensam tvättstuga finns på området.-

Karta för Kapten Liljas väg 26

https://www.hemnet.se/bostad/lagenhet-3rum-algutsrums-socken-morbylanga-kommun-kapten-liljas-vag-26-21334216

Avstånd till vatten: 1500

 • Mörbylånga kommun
 • Kalmar län
 • Postkod: 38690

Prostens väg 12 – 5 – Mörbylånga kommun

Utgångspris: 5 750 000 kr

Beskrivning av Villa Prostens väg 12

 • Antal rum: 5
 • Storlek: 230 m²
 • Byggår: 2023

Söker ni ett boende utöver det vanliga? Ett hus som verkligen sticker ut? Nu kommer chansen att bosätta er på 230 välplanerade kvm med förtrollande utsikt över Ölands vackra landskap och Kalmarsund i bakgrunden. Genom de stora glaspartierna, den rymliga altanen och takterrassen kan vi verkligen njuta av solnedgången – livskvalitet att komma hem till detta efter en lång arbetsdag! Om ni är sugna på ett bad så finns cykelväg från huset ner till havet och mysiga Prästviksbadet. Golfspelare har nära både till Ekerum och Saxnäs golfklubb. Huset stod precis klart och allt är fortfarande i nyskick, redo för sin nya ägare att ta över.

Direkt vi kommer in i huset möts vi av ett härligt ljus och rymd! Från hallen ser man in till allrummet och matplatsen där solens strålar flödar över det moderna betonggolvet. Till höger hittar vi två väldigt rymliga sovrum, separat entrédörr samt ett lyxigt duschrum. Köket är stilrent, bra planerat med fina arbetsytor och en social köksö. Från denna öppna yta nås den stora terrassen i soligt västerläge.

Via den specialbeställda trappan som är en inredningsdetalj i sig tar vi oss upp till det övre planet med ett rymligt allrum samt ett fantastiskt Master Bedroom. På denna våning har man lagt ett slitstarkt och exklusivt laminatgolv med utseendet som ett enstavsparkettgolv. Från sovrummet hittar vi ett ensuite duschrum och walk in closet. Från både allrum och sovrum finns skjutpartier ut till takterrassen med otrolig utsikt. Fiber finns indraget och huset värms upp med vattenburen golvvärme nere samt radiatorer uppe.

Karta för Prostens väg 12

https://www.hemnet.se/bostad/villa-5rum-glomminge-morbylanga-kommun-prostens-vag-12-21278371

Avstånd till vatten: 1600

 • Mörbylånga kommun
 • Kalmar län
 • Postkod: 38695

Jordtorpsvägen 14 – – Mörbylånga kommun

Utgångspris: 890 000 kr

Beskrivning av Villa Jordtorpsvägen 14

 • Antal rum:
 • Storlek: 53 m²
 • Byggår: 1901

En bortglömd liten pärla söker nu en ny ägare som kan renovera upp huset till forna dagars glans. För här finns verkligen potential. Det charmiga lilla huset har glasveranda, snickarglädje och spröjsade fönster. Anslutningsavgiften till kommunalt VA är betald och anslutningspunkt finns i tomtgräns. Stor tomt på ca 2000 kvm med bekvämt pendlingsavstånd till Kalmar. Fastigheten säljs med friskrivningsklausul, fråga gärna mäklaren vad detta innebär för dig som köpare.

Karta för Jordtorpsvägen 14

https://www.hemnet.se/bostad/villa-53m2-ovetorp-jordtorp-morbylanga-kommun-jordtorpsvagen-14-21332969

Avstånd till vatten: 1300

 • Mörbylånga kommun
 • Kalmar län
 • Postkod: 38690
« Äldre inlägg