Småland i våra hjärtan

Kategori: Mörbylånga kommun (Sida 1 av 8)

Törnbotten 408 B – – Mörbylånga kommun

Utgångspris: 375.000 kr

Beskrivning av Tomt Törnbotten 408 B

 • Antal rum:
 • Storlek:
 • Byggår:

I lantliga Törnbotten by i gränsen mot Hönstorp, ligger ert framtida boende och tomt. Utefter bygatan och landsvägen ligger tomten som precis avstyckas om ca 2700 kvm. Här ligger fastigheten strategiskt bra med närhet till Algutsrum och brofästet. Här finns den lantliga och genuina känslan kvar, men ändå på nära avstånd till service, förskola och skola. Tomten fick 2022 positivt förhandsbesked för byggnation av Mörbylånga kommun. Vatten och avlopp för lösas med egen anläggning. Byggnationen är tänk och anvisad till södradelen av tomten mot by gränsen i Hönstorp. Se förhandsbesked och exempelbild på byggnation, under dokument. Gillar ni naturen och lugnet då har ni hittat den rätta platsen på Öland – Törnbotten/ Hönstorp! Törnbotten/ Hönstorp ligger invid det öländska mittlandet med skog och natur inpå knuten. Här finns naturreservat och fornborgen Gråborg och består främst av hasseldominerad skog. Strövområden och vandringsleder i direkt närhet. Här bor man endast 15 minuter från brofästet och med närhet till affärer och bad i Färjestaden eller Östersjön beroende på väder och vind. El får anslutas och tillkommer med avgift till EON ca 37 500 kronor. (Kontakta själv leverantör för exakt anslutningsavgift)

Karta för Törnbotten 408 B

https://www.hemnet.se/bostad/tomt-tornbotten-honstorp-morbylanga-kommun-tornbotten-408-b-20070838

Avstånd till vatten: Ungefär 850 m till vatten

 • Mörbylånga kommun
 • Kalmar län
 • Postkod: 38690

Södra Näsby 210 – 4 rum – Mörbylånga kommun

Utgångspris: 2.990.000 kr

Beskrivning av Villa Södra Näsby 210

 • Antal rum: 4 rum
 • Storlek: 92 m²
 • Byggår: 1909

Välkommen till denna förtjusande lilla öländska gård belägen på den östra sidan av Öland, i det pittoreska samhället Södra Näsby. Här erbjuds en unik möjlighet att äga en charmig 1800-talsgård med en stor trädgård och en underbar utsikt mot havet. Gårdens karaktär är sagolik med en mysig miljö som tar dig tillbaka i tiden. Huvudhuset är inrett med en sal och tre välkomnande sovrum med kaminer som ger både värme och en rustik atmosfär, perfekt för en liten familj eller för att erbjuda gästrum för besökande vänner och släktingar. Det gammaldags köket har en mindre matplats och är utrustat med en vedspis. En praktisk groventré välkomnar dig med gott om utrymme för förvaring och bekvämligheter såsom toalett, tvätt och dusch. Här finns allt du behöver för att göra vardagen bekväm och funktionell. Den stora tomten är en dröm för trädgårdsentusiaster eller den som vill ha självhushåll och erbjuder en vacker innergård där du kan möblera med utomhusmöbler och njuta av den vackra omgivningen. Från innergården kan du också avnjuta den fantastiska utsikten över ängarna och delvis mot havet, vilket ger en känsla av lugn och ro. Gården har även tre sidohus, två av dem byggda delvis i kalksten. Dessa hus erbjuder möjligheter till olika ändamål, som extra förrådsutrymme eller potential för spännande inredningsprojekt. Ett av sidohuset är försedd med ett ”sommar-rum” i sten, som är perfekt för att skapa en mysig miljö där du kan njuta av måltider omgiven av filtar och stämningsfulla värmeljus. Med gott om utrymmen och potential är denna lilla öländska gård mer än bara ett hem. Det är en möjlighet att förverkliga din dröm om en idyllisk livsstil på Öland. Kom och upptäck allt detta charmiga hem har att erbjuda och låt dig förföras av dess historiska och natursköna omgivningar.

Karta för Södra Näsby 210

https://www.hemnet.se/bostad/villa-4rum-sodra-nasby-morbylanga-kommun-sodra-nasby-210-20071155

Avstånd till vatten: Ungefär 900 m till havet

 • Mörbylånga kommun
 • Kalmar län
 • Postkod: 38692

Bröttorp 240 – 4 rum – Mörbylånga kommun

Utgångspris: 1.850.000 kr

Beskrivning av Villa Bröttorp 240

 • Antal rum: 4 rum
 • Storlek: 89 m²
 • Byggår: 1944

Välkommen till Bröttorp! Här möts vi av en fastighet med stora möjligheter och en bostad som redan genomgått flera stora renoveringar de senaste åren. Under 2021 fick huset både nytt tak, fönster, värmesystem och det installerades kommunalt vatten och avlopp. Här får du en bostad med två bra sovrum på övervåningen, sociala ytor som matrum och vardagsrum i anslutning till köket på entréplanet samt en praktisk källare med förvaringsmöjligheter och tvättstuga. Den stora tomten om 6 625 kvadratmeter delas av naturligt via ett krondike över vilket man byggt en liten passage. Vad som ska hända med den stora tomtbiten på andra sidan diket sätter bara din egen fantasi gränser för! Ska du anlägga en magisk trädgård, bli självförsörjande på frukt och grönsaker eller kanske stycka av och sälja? Välj själv! I köpet ingår åkgräsklippare för att underlätta jobbet med de stora gräsytorna. Fastigheten ligger mitt i det öppna odlingslandskapet i Bröttorp med fria vyer runt om huset. Till Färjestaden och närmsta matbutik är det ca en mil så det är bekvämt pendlingsavstånd både dit och vidare till Kalmar, Borgholm och till Mörbylånga.

Karta för Bröttorp 240

https://www.hemnet.se/bostad/villa-4rum-brottorp-morbylanga-kommun-brottorp-240-20069059

Avstånd till vatten: Ungefär 2,7 km till havet

 • Mörbylånga kommun
 • Kalmar län
 • Postkod: 38696

Bruksgatan 1 – 1 rum – Mörbylånga kommun

Utgångspris: 895.000 kr

Beskrivning av Lägenhet Bruksgatan 1

 • Antal rum: 1 rum
 • Storlek: 32 m²
 • Byggår: 1930

Framför dig har du nu en unik, välplanerad och påkostad bostad. När det gamla badpensionatet fick nytt liv och var det sannerligen ingenting som lämnades åt slumpen. Hela huset genomgick 2021 en totalförvandling samtidigt som vackra detaljer från 1920-talet har bevarats och förädlats. Nu får du vara första person att bosätta dig i denna fantastiska bostad. Strax söder om Färjestaden når du Mörbylånga och Bruksgatan 1. När du färdas på Bruksgatan slås du direkt av den fina omgivningen. Väl framme på adressen möter du en ståtlig byggnad som omringas av vårt vackra Kalmarsund. Du parkerar smidigt bilen på föreningens parkering och tar dig vidare in mot bostaden. Först passerar du föreningens trädgård där det finns pool, boulebana och allt vad en trädgård har att erbjuda. Ett perfekt åretruntboende men också ett extremt lättskött alternativ som semesterboende. Från markplan kan du välja att ta hissen eller trapporna upp till våning nummer tre. Den här väldisponerade ettan är verkligen i ett perfekt skick. Den generösa takhöjden om ca 3 meter och den goda planeringen gör att du kommer trivas från första stund. Dina fötter möter en ljus ekparkett vilket blir en fin kombination tillsammans köksinredningen som är beige. Väl tilltagna fönsterpartier gör att bostaden får ett generöst ljusinsläpp. Det helkaklade och pampiga badrummet är utrustat med tvättmaskin. Självklart finns det möjlighet att hyra ut din bostad till andra semestergäster. Uthyrningsmöjligheten gör att månadskostnaden kan reduceras rejält. Föreningen tillhandahåller gästlägenhet, aktivitetslokal, bastu, duschar och relaxrum. Här kan du och dina gäster leva semesterliv året runt. I Mörbylånga bor du nära Färjestaden och med bra kommunikationer till fastlandet och Kalmar. Från Mörbylånga når du hela Ölands härliga utbud och Kalmar stad på ca 30 minuter. I Mörbylånga finns matbutik, restauranger, padel och allt du kan tänkas önska. När du vill hitta på något finns det gott om upplevelser så som stora Alvaret, Bläsinge hamn samt strandremsor och natur som fascinerar. Välkommen på visning!

Karta för Bruksgatan 1

https://www.hemnet.se/bostad/lagenhet-1rum-morbylanga-morbylanga-kommun-bruksgatan-1-19373707

Avstånd till vatten: Ungefär 600 m till vatten

 • Mörbylånga kommun
 • Kalmar län
 • Postkod: 38651

Fläggränd – 3 rum – Mörbylånga kommun

Utgångspris: 2.720.000 kr

Beskrivning av Radhus Fläggränd

 • Antal rum: 3 rum
 • Storlek: 83 m²
 • Byggår:

I Brf Golfrundan är det enkelt att njuta av huslivet i det lite mer lätthanterliga formatet, oavsett om du bor här året runt eller har huset som semesterboende. Du kliver in i den välkomnande entrén med praktiskt klinkergolv. I anslutning till entrén ligger husets två sovrum, det största med plats för dubbelsäng och gott om garderober. Badrummet har WC, dusch, tvättmaskin och torktumlare – och om du önskar kan du sätta in ett badkar som tillval. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrumsdelen skapar en ljus och härlig sällskapsyta.Väljer du ett av gavelhusen som detta får du också ett fint fönster över diskbänken. I anslutning till vardagsrummet ligger den rymliga altanen som står redo för allt från vårens första utefika till sensommarens kräftskiva. Kontakta Philip för mer information om bostaden eller visning!

Karta för Fläggränd

https://www.hemnet.se/bostad/radhus-3rum-saxnas-morbylanga-kommun-flaggrand-19848117

Avstånd till vatten: Ungefär 500 m till havet

 • Mörbylånga kommun
 • Kalmar län
 • Postkod:

Gullvivegatan 4E – 3 rum – Mörbylånga kommun

Utgångspris: 1.850.000 kr

Beskrivning av Lägenhet Gullvivegatan 4E

 • Antal rum: 3 rum
 • Storlek: 72 m²
 • Byggår: 2021

På mycket trivsamt läge ligger denna väldisponerade trea om 72 kvm. Bekvämt belägen i markplan utan trappsteg och med två fina uteplatser. På framsidan en stenlagd uteplats med förmiddagssol och på baksidan en tilltagen altan med utmärkt västerläge där solen kan avnjutas från eftermiddag till kväll. Bostaden stod färdig så sent som hösten 2022 och är i genomgående smakfullt utförande med hög standard och komfort. Helkaklat badrum med golvvärme och tvättmaskin och torktumlare med tillhörande arbetsyta och förvaring underlättar vardagen. Köket är omsorgsfullt utvalt i varma toner och komplett utrustat. Vardagsrum med härligt ljusinsläpp och utgång till altanen. Två sovrum, varav det ena är väl tilltaget med egen klädkammare och garderober! Till bostaden hör ett förråd precis i anslutning till uteplatsen på framsidan och parkeringsplats finns tillgänglig att hyra. På Gullvivegatan 4E bor du i ett lugnt område med närhet till det mesta som underbara Färjestaden har att erbjuda! Med korta avstånd till såväl rogivande natur och vacker havsmiljö som skolor och all nödvändig service bor man bra.

Karta för Gullvivegatan 4E

https://www.hemnet.se/bostad/lagenhet-3rum-farjestaden-morbylanga-kommun-gullvivegatan-4e-20060617

Avstånd till vatten: Ungefär 1,2 km till havet

 • Mörbylånga kommun
 • Kalmar län
 • Postkod: 38632

Flädervägen 18 – 3 rum – Mörbylånga kommun

Utgångspris: 1.495.000 kr

Beskrivning av Villa Flädervägen 18

 • Antal rum: 3 rum
 • Storlek: 85 m²
 • Byggår: 1979

Villa på 85 kvadratmeter fördelat över 1 ½ plan, den har en välkomnande planlösning där ett ljust och funktionellt kök kombineras med en mysig sällskapsyta som innehåller både matrum och vardagsrum på nedre plan. På övre plan finns två sovrum varav ett som kan delas till två sovrum. Huset är välplanerat och beläget i det populära området Tveta, där man har gångavstånd till tennisbanor och poolområden. Dessutom har man tillgång till en fin uteplats mot en skogsdunge, som är helt skyddad från insyn. Uteplatsen är perfekt för grillkvällar och för att här får ni plats med många möbler. Tomten är lummig och ger gott om parkeringsplatser för gäster. Här finns även en isolerad gäststuga med luftvärmepump, det finns dessutom förråd på tomten.

Karta för Flädervägen 18

https://www.hemnet.se/bostad/villa-3rum-tveta-morbylanga-kommun-fladervagen-18-19776936

Avstånd till vatten: Ungefär 2,1 km till vatten

 • Mörbylånga kommun
 • Kalmar län
 • Postkod: 38696

Bruksgatan 1 – 3 rum – Mörbylånga kommun

Utgångspris: 1.690.000 kr

Beskrivning av Lägenhet Bruksgatan 1

 • Antal rum: 3 rum
 • Storlek: 65 m²
 • Byggår:

Med absolut närhet till hav och Öländsk kultur saluförs nu denna fina lägenhet på Bruksgatan 1 i det gamla badpensionatet från 1920-talet. Väldigt lite är som förr då allt är nytt sedan byggnaden renoverades när föreningen bildades 2021 Lägenheten är optimalt planerad och har mycket fönster som bidrar till härligt ljusflöde. Bosätt dig med absolut nyskick med fint ekparkett och ett smakfullt kök som erbjuder trevlig och social matlagning tack vare öppen planlösning med vardagsrummet. En sak som är både intressant och spännande är designen på lägenheten. Designkonceptet är döpt till ”ocean beige” för att färgerna i hemmet ska anknyta till det närliggande havet. Där golvet representerar sanden, och de olika kulörerna på kök och väggar symboliserar havet i dess olika blåa färger. Fördelat över 65 kvadratmeter inrymmer tre rum och kök med allt som behövs för en trivsam och bekväm vardag. Ta klivet in till den inbjudande hallen som erbjuder bra förvaring. Direkt till höger ligger det helkaklade badrummet som har smakfulla kulörer och fin inredning. Rakt fram uppenbarar sig det harmoniska köket med natursköna färger, bra förvaring och välkomnande matlagningsytor. I öppen planlösning med köket ligger vardagsrummet som utan problem inrymmer middagsbord, soffgrupp och fåtölj. Dessutom finns två sovrum varav båda två har utrymme för stora bäddar. I master bedroom finns dessutom en alltid välkommen klädkammare och utgång till balkongen som säljarna haft stor glädje utav. En investering i Brf Badpensionatet kan också bli en riktigt bra affär då det medges möjlighet för att hyra ut delar av året och ett synnerligen fullgott alternativ till sommarhuset fast med mindre skötsel och större frihet. Dessutom tillhandahåller föreningen ett poolområde, relaxavdelning med duschar och bastu samt en gästlägenhet. Kontakta ansvarig mäklare för mer information.

Karta för Bruksgatan 1

https://www.hemnet.se/bostad/lagenhet-3rum-morbylanga-kommun-bruksgatan-1-19135236

Avstånd till vatten: Ungefär 600 m till vatten

 • Mörbylånga kommun
 • Kalmar län
 • Postkod: 38651

Gårdstorp 108 – 8 rum – Mörbylånga kommun

Utgångspris: 5.995.000 kr

Beskrivning av Villa Gårdstorp 108

 • Antal rum: 8 rum
 • Storlek: 280 m²
 • Byggår: 1925

Sällsynt tillfälle i Ölandsbyn Gårdstorp där nu möjligheten finns att förvärva den tidigare prästgården i byn. Fastigheten ligger alldeles intill odlingslandskapet, Alvaret och Kalmarsund! Här får man allt det bästa med södra Öland på samma gång. Njut av naturen, väderomslag och solnedgångar som du bara drömt om tidigare! Fastigheten är genomgående i mycket bra skick. Ägarna har bevarat och behållit flera karakteristiska drag såsom lertegel, pastorsexpedition med tillhörande arkiv-rum, kakelugnar och en fantastiskt snickarglädje i huset. Redan genom den pampiga entrén och allén till huset inser man att detta är något alldeles extra. Genom dörrarna vid glasverandan når man entréplanet med tre stora rum i fil och direkt den vidunderliga utsikten! Övre plan har flera sovrum och två fräscha badrum. På tomten finns ett större garaget för flertalet fordon och med förråd bakom. I Södra Möckleby finns mataffär och blomsterbutik. Till Grönhögen Links golfbana tar det ca 15min med bil & till Södra Udden och Långe Jan för otroliga naturupplevelser och fågelskådning ca 20min. Rakt ner ifrån fastigheten västerut över odlingslandskapet och nere i dalen finns det badmöjligheter i Kalmarsund. Till Färjestadens rika utbud och Ölandsbron till fastlandet ca 25min bilresa. Alldeles i närheten utav Gårdstorp ligger också ett av Ölands mest kända gravfält och utkiksplatser år efter år – Gettlinge gravfält. Vilket verkligen gör detta till en historisk spännande miljö att bo och leva kring. Välkommen på visning!

Karta för Gårdstorp 108

https://www.hemnet.se/bostad/villa-8rum-sodra-oland-morbylanga-kommun-gardstorp-108-18574355

Avstånd till vatten: Ungefär 1,1 km till havet

 • Mörbylånga kommun
 • Kalmar län
 • Postkod: 38663

Spovvägen 5 – 3 rum – Mörbylånga kommun

Utgångspris: 1.375.000 kr

Beskrivning av Villa Spovvägen 5

 • Antal rum: 3 rum
 • Storlek: 55 m²
 • Byggår: 1996

Välkommen till detta mysiga fritidshus i det idylliska området Tveta, några kilomteter från Färjestaden på Öland. Här erbjuds närhet till fantastisk natur. Med två mysiga sovrum, ett rymligt vardagsrum med kamin och ett kök med plats för ett mindre matbord finns allt du behöver för att trivas och känna dig hemma. Den smarta planlösningen gör att du får ut mesta möjliga av varje kvadratmeter och skapar en inbjudande atmosfär som passar både familjer och par. Badrummet är utrustat med en bekväm dusch där du kan njuta av avkopplande stunder. Och när solen skiner är det dags att ge sig ut till den fantastiska baksidan av huset. Där möts du av en stor altan som erbjuder gott om plats för utomhusmåltider, grillkvällar och sociala sammankomster med familj och vänner. Den extra bonusen är det generösa inglasade uterummet, där du kan njuta av naturen och den friska luften utan att behöva oroa dig för väder och vind. På den välskötta tomten finns även ett praktiskt garage och en bekväm uppfart med plats för två bilar. Du behöver aldrig oroa dig för att hitta parkering eller att ha för lite förvaringsutrymme. Läget i Tveta är en idyll. Här får du den perfekta kombinationen av lugn och närhet till allt du behöver. Med närhet till Färjestaden har du tillgång till ett brett utbud av shopping, restauranger och nöjen. Samtidigt är du omgiven av den natursköna Ölandsidyllen, med vackra stränder, gröna fält och fantastiska cykel- och promenadvägar. Detta är en unik möjlighet att förvärva en enplansvilla som erbjuder det bästa av två världar. Med sin charmiga karaktär, funktionella planlösning och fantastiska utomhusutrymmen är detta ett hem som kommer att ge dig och din familj många minnesvärda stunder. Boende i Tveta är du också del i en samfällighet som du får utnyttja. Här kan du bada i den gemensamma poolen, spela en runda tennis med familjen och njuta av många mysiga promenader på stigarna runt om i skogen. Tveka inte att kontakta oss för att boka en visning. Vi är övertygade om att du kommer att bli förtjust i denna pärla i Tveta på Öland.

Karta för Spovvägen 5

https://www.hemnet.se/bostad/villa-3rum-oland-mellersta-morbylanga-kommun-spovvagen-5-20038515

Avstånd till vatten: Ungefär 1,2 km till vatten

 • Mörbylånga kommun
 • Kalmar län
 • Postkod: 38696
« Äldre inlägg