Klik venligst
MELLERSTA LÄNET 2021-2-19 KL. 10:56

Scania: IF Metall och arbetsgivaren överens – lokalt påslag på 0,6 procent

Av Fredrik Svensson

Scania: IF Metall och arbetsgivaren överens – lokalt påslag på 0,6 procent
Foto. Anders Jönsson

Under fredagsmorgonen har Metallfacket på Scania i Oskarshamn gått ut med nyheten att en överenskommelse har slutits med arbetsgivaren. Totalt handlar det om en löneökning på 3,3 procent, det centrala avtalet ligger på 2,7.

OSKARSHAMN. Efter att förhandlingarna kraschat återupptogs de i slutet av förra veckan. Då låg budet från Scania på 3,1 procent.

“I samband med införandet av ett nytt avtal rörande stoppdag i produktion kunde vi lösa upp de låsningar som fanns och enas om ett högre påslag i de lokala löneförhandlingarna”, skriver förhandlarna.

Det innebär att utöver de 2,7 procenten som förhandlats fram centralt kommer medlemmarna i Oskarshamn att få ytterligare 0,6 procent. Den nya lönen betalas ut med start i mars och gäller retroaktivit från 1 november 2020 och för avtalets första 17 månader.

För den som har en snittlön på 27 900 kronor innebär det en höjning med 921 kronor i månaden, och fyra månaders retroaktiv höjning på totalt 3 684 kronor.

Vad gäller avtalet om stoppdagar i produktion kommer mer information till medlemmarna senare. “Det betyder i korthet att vi tillsammans kan lägga ut stoppdagar utan att detta skall jobbas tillbaka med mertid samt att lönen ej påverkas”, skriver förhandlarna.


SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE I MELLERSTA LÄNET

Fler nyheter

MEST LÄSTA MELLERSTA LÄNET

Fler nyheter