Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
MELLERSTA LÄNET 2021-6-10 KL. 14:08

Oskarshamn: Sommarkul snart igång – avgiftsfria aktiviteter för barn och unga

Av Fredrik Svensson

Oskarshamn: Sommarkul snart igång – avgiftsfria aktiviteter för barn och unga

Oskarshamns kommuns avgiftsfria aktiviteter för barn och unga, mellan 6 och 15 år, kör snart igång under namnet Sommarkul. Basket, padel, SUP-kurs, dans, dj-utbildning och programmering är några saker på programmet.

OSKARSHAMN. Årets Sommarkul har möjliggjorts med pengar både från kommunen och stöd från regeringen för att skapa meningsfulla aktiviteter.

– Avgiftsfria aktiviteter är viktiga. Det bidrar till att alla barn och unga får möjlighet till ett sommarlov fullt med aktiviteter, säger Anton Sejnehed (S), bildningsnämndens ordförande, i ett utskick.

– Kommunens arbetsgrupp har fått ihop ett riktigt bra program med stor variation och bredd, något för alla helt enkelt.

Alla aktiviteter genomförs enligt de restriktioner som råder, och det fullständiga programmet finns på oskarshamn.se/sommarkul.

– I år kommer vi bland annat erbjuda aktiviteter som basket, padel, SUP-kurs, dans, dj-utbildning, programmering, barnteater och sommarquiz, säger Martina Berggren, ungdomssamordnare, i utskicket.

– Alla barn och unga i ålder 6-15 år i kommunen kommer också få ett band som kan lösas in mot fri minigolf på Gunnarsö, Badholmen eller i Figeholm.