Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
MELLERSTA LÄNET 2021-6-1 KL. 06:04

Oskarshamn: Simhallen kan öppna den 7 juni – men bara förbokade besök

Av Fredrik Svensson

Oskarshamn: Simhallen kan öppna den 7 juni – men bara förbokade besök
Simhallen öppnar preliminärt den 7 juni, men med förbokning. Foto: Anders Jönsson, David Mark/Pixabay

Efter beskedet om att verksamheter kan börja öppna upp har Oskarshamns kommun börjat förbereda simhallen för besökare. Men i början blir det kraftigt begränsat antal personer, och förbokade besök som gäller.

OSKARSHAMN. Enligt kommunen har det kommit många förfrågningar kring just simhallen, som varit stängd för allmänheten i över ett halvår.

– Vi kommer inledningsvis öppna i begränsad skala för allmänheten. Vi längtar verkligen efter att kunna ta emot besökare igen, säger Anton Berntsson, verksamhetsansvarig på simhallen, i ett pressutskick.

– Simhallen är rymlig, det är omklädningsrummen som ställer till det. Samtidigt som det är simskola kan vi inte ta emot andra besökare för då är det fullt i omklädningsrummen enligt pandemilagens begränsningar.

På Arena Oskarshamn kan omklädningsrummen ta emot max fem personer på herrsidan och sex personer på damsidan samtidigt. Eftersom simskolan och simklubbens tillgång till omklädningen prioriteras blir det begränsade tider när simhallen kan vara öppen för allmänheten. En teknisk lösning är förhoppningsvis på plats till den 7 juni.

– Vi jobbar på så fort vi kan för att få ordning på allt för nu längtar vi efter att öppna även om det blir i liten skala. Vi vill också understryka att det inte finns några drop-in-tider. Detta för att undvika trängsel i vår entréhall.

Den första månaden kommer det troligen handla om tider på vardagsmorgnar och förmiddagar, och de gäller enbart motionssim i 25-metersbassängen, äventyrsbadet är fortsatt stängt.

Simhallen kommer vara stängd under perioden 12 juli till 8 augusti. Men när den öppnar igen den 9 augusti kommer fler tider finnas tillgängliga att boka, beroende på pandemilagen och smittläget.

– Vi överväger att hålla kvar vid ett bokningssystem i höst även om pandemilagen slutar gälla. Vi tror att det skapar en trygghet för våra besökare. Men då kommer det såklart finnas mycket fler bokningsbara tider.