Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
MELLERSTA LÄNET 2021-6-1 KL. 15:03

Oskarshamn: Ingela Ottosson (M) lämnar som kommunalråd – Lucas Lodge tar över

Av Fredrik Svensson

Oskarshamn: Ingela Ottosson (M) lämnar som kommunalråd – Lucas Lodge tar över
Foto: Anders Jönsson, Oskarshamns kommun

Under helgen valde Moderaterna i Oskarshamns Lucas Lodge till ny gruppledare. Han har även nominerats till att efterträda Ingela Ottosson som kommunstyrelsens förste vice ordförande.

OSKARSHAMN. Ingela Ottosson väljer att lämna som kommunalråd, med ett drygt år till valet vill Moderaterna i Oskarshamn möblera om i ledningen.

– Det är ett beslut som växt fram hos mig under en tid och det känns naturligt att lämna över till Lucas i det här skedet. Vi kommer fortsätta jobba för ett bättre Oskarshamn tillsammans, men i nya roller. Det är ett beslut som ur flera perspektiv tagits gemensamt, säger Ingela Ottosson i ett pressutskick.

– Jag känner en stark tilltro till Lucas och hans förmåga. Sen vill jag vara noga med att förtydliga att jag inte kommer att lämna politiken. Det handlar egentligen om att vi gör en omfördelning av roller inom Moderaterna i Oskarshamn och det känns väldigt positivt och intressant.

Hennes efterträdare, Lucas Lodge, är 37 år och har bland annat varit affärsutvecklare hos Atrinova. Politiskt aktiv har han varit sedan 2014.

– Det är tråkigt att Ingela lämnar sitt nuvarande förtroendeuppdrag, men hon kommer inte på något vis att lämna politiken. Hon kommer vara ett stöd för mig i min nya roll och vara en stor del av den valrörelse som Moderaterna i Oskarshamn kommer genomföra tillsammans, säger Lucas Lodge i ett pressutskick.

– Jag ser fram emot att arbeta med politik på heltid. Vi står inför stora utmaningar i Oskarshamn. Jag kommer avsäga mej ordförandeskapet i Moderaterna i Oskarshamn och
samtidigt föreslå valberedningen att nominera Ingela till ny ordförande.