Klik venligst
MELLERSTA LÄNET 2021-2-16 KL. 06:02

Oskarshamn: Inga individuella löner för Kommunals medlemmar – 1 500 kronor i kompensation

Av Fredrik Svensson

Oskarshamn: Inga individuella löner för Kommunals medlemmar – 1 500 kronor i kompensation
Foto: Anders Jönsson

Kommunstyrelsens arbetsutskott i Oskarshamn har tagit beslut om att alla tillsvidareanställda och månadsanställda som jobbar inom äldreomsorg under första kvartalet 2021 ska få 1 500 kronor extra i april. Pengarna kompenserar inställda lönesamtal.

OSKARSHAMN. Kommunal och kommunen har kommit överens om lösningen, som även innebär att ingen individuell lön kommer att sättas under 2021. Alla medarbetare inom Kommunals avtalsområden i äldreomsorg och omsorg i Oskarshamns kommun får minst 530 kronor mer i månaden, räknat på en heltidstjänst.

– Medarbetarna i våra verksamheter har gjort ett fantastiskt arbete under hela pandemin, det gäller inte minst alla som arbetar i äldreomsorgen som har jobbat hårt för att skydda våra äldre. De har slitit och ska vara stolta över sina insatser, säger Andreas Erlandsson (S), kommunstyrelsens ordförande i Oskarshamns kommun.

Socialdemokraterna i Oskarshamns kommun och Kommunal Oskarshamn kom inför valet 2018 överens om olika satsningar som Socialdemokraterna lovade verka för om man vann valet.

Efter att löneöversynen 2020 är klar så kommer kommunstyrelsens arbetsutskott, tillika personalutskott, besluta om prioriteringar för löneöversynen 2021. Det innebär att löneökningen om 530 kronor kan bli högre.

– Coronakrisen har visat hur viktiga välfärdsjobben är. Våra medlemmar sliter hårt och behöver få uppskattning för det, säger Renée Solstad, ordförande Kommunal Oskarshamn.

– Det får inte sluta med bara applåder och därför är den här överenskommelsen bra som ett första steg. Sen hoppas och tror vi att Oskarshamns kommun fortsätter prioritera medarbetare inom äldreomsorgen.


SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE I MELLERSTA LÄNET

Fler nyheter

MEST LÄSTA MELLERSTA LÄNET

Fler nyheter